UPDATE #NOW

Κορωνοϊός: Οι πιο ευχάριστες ειδήσεις των ημερών που θα σκορπίσουν λίγα χαμόγελα


Έλενα Κρητικού

20 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Οι πιο ευχάριστες ειδήσεις των ημερών που θα σκορπίσουν λίγα χαμόγελα

Η πλειοψηφία των ειδήσεων που παρακολουθούμε καθημερινά έχει αρνητικό πρόσημο. Η ζωή μας όμως, έχει ανάγκη από ισορροπία και αν ψάξει κανείς στο διαδίκτυο με προσοχή, μπορεί να βρει και ένα αξιοσημείωτο πλήθος από ευχάριστα νέα που θα καταφέρουν να ζωγραφίσουν έστω ένα μικρό χαμόγελο στα χείλη μας αυτό το διάστημα.

Όλοι νιώθουμε άγχος και αγωνία για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν, καθώς και για τα δεδομένα της πραγματικότητας που ζούμε. Αγωνιούμε για αυτούς που αγαπάμε, προσαρμόζουμε τους ρυθμούς μας με εκείνους του social distancing ενώ έχουμε ήδη ξεκινήσει να σκεφτόμαστε πως η πανδημία όταν υποχωρήσει, θα έχει αλλάξει μια για πάντα τις ζωές μας. Ενώ υπάρχει η τάση για προσκόλληση σε ειδήσεις που μας τρομοκρατούν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ως ανθρώπινο είδος χρειαζόμαστε να ακούμε πάντα και τα καλά νέα, που συνοδεύουν πάντα μια είδηση.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν, όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες και μπορούν να προσφέρουν έστω και ένα μικρό χαμόγελο στο πρόσωπό μας. Ξεκινάμε με το πρώτο μωρό που γεννήθηκε υγιέστατο στην Ελλάδα, από μητέρα, διαγνωσμένη με κορωνοϊό. Η είδηση μόνο χαρά και ελπίδα μπορεί να προκαλέσει για το μέλλον και όλα όσα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτό τον καιρό.

Παρόμοια χαρά με αυτή της γέννησης, μπορούμε να νιώσουμε και στο άκουσμα μίας ακόμη είδησης, που αφορά μία ηλικιωμένη από το Ιράν. Μπορεί να είναι 103 ετών αλλά κατάφερε να υπερνικήσει τον ιό παρόλο που συγκαταλέγεται στις ευπαθείς ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να κάνει θαύματα!

Προχωρώντας σε επόμενη ευχάριστη είδηση, κλείνουν προσωρινά νοσοκομεία στην Κίνα. Για την ακρίβεια, προσωπικό που εργαζόταν στο τελευταίο προσωρινό νοσοκομείο για τον κορωνοϊό, γιόρτασε το κλείσιμό του, αφού τα κρούσματα στην χώρα μειώθηκαν εντυπωσιακά και πλέον τα νοσοκομεία που δημιουργήθηκαν γι΄ αυτό τον λόγο, δεν είναι απαραίτητα. Η είδηση προκαλεί αναμφίβολα, το αίσθημα μιας συγκρατημένης χαράς για τον συνολικό πληθυσμό που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του ιού.

Ένα ακόμη νέο που μας οπλίζει με αισιοδοξία έχει να κάνει με τη δύναμη της μουσικής! Μεταξύ όσων σχετίζονται με αυτή το εν λόγω διάστημα, εμείς ξεχωρίσαμε δύο αδέρφια από το Ohio, ηλικίας έξι και εννέα χρονών που αποφάσισαν να δώσουν ένα απολαυστικό κονσέρτο με τσέλο έξω από το σπίτι τους για να εμψυχώσουν την ηλικιωμένη γειτόνισσά τους.

Στη νότια Κορέα, ο αριθμός των κρουσμάτων έχει μειωθεί σημαντικά. Η χώρα που «χτυπήθηκε» πολύ από τον ιό, καταγράφει σημαντική μείωση στα περιστατικά της επιδημίας. Σε επόμενα νέα, τα κανάλια στη Βενετία καθάρισαν και μάλιστα, φιλοξενούν πια και ψάρια. Παρά τις δυσκολίες, το νερό στα κανάλια της πόλης έχει χρόνια να υπάρξει τόσο καθαρό ενώ σημειώνεται πως στο λιμάνι του Κάλιαρι στην Ιταλία παρουσιάστηκαν μέχρι και δελφίνια.

Μάλιστα, σε άλλη γωνιά του πλανήτη πιγκουίνοι έτρεξαν μακριά από το ενυδρείο που τους φιλοξενούσε, αφού το ίδιο έκλεισε μετά την εξάπλωση του ιού. Η απελευθέρωσή τους από τα σκαλιά είναι τουλάχιστον συγκινητική και υμνεί το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Προχωρώντας στη λίστα των ευχάριστων νέων εν μέσω της εξάπλωσης της πανδημίας, η εργασία αποκτά άλλο νόημα τώρα που γίνεται από το σπίτι! Ανάμεσα σε όσα μάθαμε από την καραντίνα των Ιταλών, είδαμε πως αν αγαπάς το επάγγελμά σου, μπορείς να το κάνεις το ίδιο καλά και εν μέσω της αυτοαπομόνωσης. Ο παρακάτω Ιταλός είναι DJ και με το μεράκι του, δίνει μια διαφορετική νότα στο πνεύμα των ημερών!