UPDATE #NOW

Ο Αλέξης Αλεξίου νοσηλεύτηκε με γρίπη, πνευμονία και κορωνοϊό και στέλνει το δικό του συγκλονιστικό μήνυμα


Χριστίνα Θεοδωροπούλου

26 Μαρτίου 2020

Ο Αλέξης Αλεξίου νοσηλεύτηκε με γρίπη, πνευμονία και κορωνοϊό και στέλνει το δικό του συγκλονιστικό μήνυμα

Διστακτικά πολύ, του ζήτησα να μου μιλήσει γι’ αυτό που περνάει. Λίγο ντράπηκα στην αρχή, αλλά στη συνέχεια κατάλαβα ότι πρέπει. Πρέπει να μπορούμε να διαβάσουμε τέτοια μηνύματα, να ξέρουμε τέτοιες ιστορίες για να εκτιμήσουμε ότι εμείς #μένουμε_σπίτι και να συλλάβουμε το μέγεθος της ευθύνης μας. 

Ο εθελοντής διασώστης, Αλέξης Αλεξίου αντιμετώπισε ένα «τριπλό χτύπημα», όπως λέει ο ίδιος, όμως «… Τον τσάκισα τον ιό. Τον έπιασα από τις κορώνες και τον χτύπησα κάτω». Πέρασε ταυτόχρονα γρίπη τύπου Β, πνευμονία και Covid-19. Σήμερα είναι η 18η μέρα συνολικά και η 11η που βρίσκεται σε ένα δωμάτιο στο Θριάσιο Νοσοκομείο. «Μου έτυχε τριπλό χτύπημα αλλά το νίκησα το «νυχτόβιο» τέρας! Δεν κάνει διακρίσεις», ήταν τα πρώτα πράγματα που μου έγραψε, κάνοντας από την αρχή ξεκάθαρο το μήνυμα, ότι αυτό το θέμα μάς αφορά όλους. 

Ο Αλέξης Αλεξίου δεν ανήκει σε ευπαθή ομάδα, δεν είναι ηλικιωμένος. «Ήμουν αθλητικός τύπος, με 12 μαραθώνιους στη ζωή μου, τένις και χορό κάθε εβδομάδα», σημειώνει. Κι όμως ήταν ένα από τα βαριά περιστατικά της πανδημίας στη χώρα μας. «Δεν χωράει μαγκιές από κανέναν. Όλοι είναι ευάλωτοι. ΑΝ ΚΑΠΝΙΖΑ, θα ήμουν παρέα με τον αγαπημένο Kenny Rogers τώρα. ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ! Δεν το έχω βάλει στο στόμα μου», συνεχίζει. 

Για τον Αλέξη, η βελτίωση της υγείας του ήρθε την 12η μέρα. Ο επίμονος πυρετός που τον ταλαιπωρούσε όλες αυτές τις μέρες και κυρίως τα βράδια, όπως μου είπε, άρχισε τότε να πέφτει. «Είδα το θερμόμετρο κάτω από 37 και έκλαιγα με λυγμούς από χαρά. Νίκησα!», αναφέρει χαρακτηριστικά.

jenny.gr

Ένας ακόμα λόγος, ένα ζωντανό, ευτυχώς, παράδειγμα ότι κανένας οργανισμός δεν είναι απόρθητος. Δεν είναι στο χέρι κανενός να τον αποτρέψει. Είναι όμως στο χέρι όλων να τον περιορίσουμε, να του γυρίσουμε την πλάτη και να μείνουμε σπίτι για όσο χρειαστεί. 

Ο Αλέξης Αλεξίου τα κατάφερε και μέσα από το δωμάτιο του νοσοκομείου στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα που μόνο να μας καθησυχάζει δεν πρέπει.

Αντίθετα, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε την σοβαρότητα του θέματος και να διευκολύνουμε την κατάσταση. Να σεβαστούμε όλους εκείνους που παλεύουν για την υγεία όλων. Εκείνων που ο Αλέξης ονομάζει ήρωες. 

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «το προσωπικό εδώ είναι ΗΡΩΕΣ. Ρισκάρουν τη ζωή τους για να μας κάνουν καλά». Οφείλουμε όλοι λοιπόν, να σεβαστούμε και να τιμήσουμε αυτούς. Να τους βοηθήσουμε, μένοντας σπίτι και να ευχηθούμε ο Αλέξης Αλεξίου να αποτελέσει μία πηγή αισιοδοξίας και έναν ακόμα λόγο για να υπομείνουμε τον αναγκαστικό εγκλεισμό. Είναι για το καλό όλων.