UPDATE #NOW

Αυθεντικός πίνακας του Van Gogh εκλάπη από μουσείο στην Ολλανδία


The Jennettes

31 Μαρτίου 2020

Αυθεντικός πίνακας του Van Gogh εκλάπη από μουσείο στην Ολλανδία

Το μουσείο Singer Laren στο Amsterdam της Ολλανδίας κατήγγειλε χθές την κλοπή ενός αυθεντικού πίνακα του Van Gogh. Ο συγκεκριμένος πίνακας ήταν δανεικός από το μουσείο Groninger, σύμφωνα με τον διευθυντή του Singer Laren, Evert van Os, ο οποίος δήλωσε θυμωμένος και λυπημένος για το περιστατικό. 

Το μουσείο Singer Laren, συμμορφωμένο με τα νέα περιοριστικά μέτρα λόγω της διασποράς του Covid - 19, παραμένει κλειστό και η διάρρηξη έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Μόλις έγινε αντιληπτή η κλοπή από τους ανθρώπους του μουσείου, η υπόθεση πέρασε στα χέρια της αστυνομίας όπου και την ερευνά. 

Το έργο τέχνης που εκλάπη είναι το "Spring Garden", ο κήπος με τα φραγκόσυκα στο Nuenen την άνοιξη του 1884. Η αξία του υπολογίζεται περί τα 5εκατ. λίρες, ενώ ήταν το μόνο κομμάτι που εκλάπη από το μουσείο. 

Πριν το κλείσιμό του, το μουσείο Singer Laren φιλοξενούσε μία έκθεση με έργα καλλιτεχνών από το Toorop έως το Mondrian, η οποία έφερε τον τίτλο "Mirror of the Soul" και ήταν σε συνεργασία με το Rijksmuseum του Άμστερνταμ.