UPDATE #NOW

Ιταλία: Η καραντίνα και οι ενίοτε βίαιες επιπτώσεις της «αναγκαστικής συγκατοίκησης»


The Jennettes

1 Απριλίου 2020

Ιταλία: Η καραντίνα και οι ενίοτε βίαιες επιπτώσεις της «αναγκαστικής συγκατοίκησης»

Η «αναγκαστική συγκατοίκηση» στην Ιταλία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, πήρε άλλες διαστάσεις, με μία 27χρονη κοπέλα από τη Σικελία να δολοφονείται δια στραγγαλισμού.

Το έγκλημα εκτυλίχθηκε στη Μessina της Ιταλίας. Ο δράστης τηλεφώνησε στους αστυνομικούς για να καταγγείλει την πράξη του. Το θύμα σπούδαζε, όπως και ο σύντροφός της, στην Ιατρική Σχολή της Μessina. 

«Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο ότι η αναγκαστική συγκατοίκηση οξύνει τις ενδοοικογενειακές διενέξεις» επεσήμανε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Salvatore Cuzzocrea. Ακόμη, η πρόεδρος της επιτροπής Γυναικοκτονιών της γερουσίας Valeria Valente κατήγγειλε «την πολλοστή γυναικοκτονία που εκτυλίσσεται σε ένα σπίτι, όπου η κρίση του κορωνοϊού μας επιβάλλει να μείνουμε εκεί».

«Ζητήστε την απομάκρυνση εκείνων που μπορούν να σας κάνουν κακό ή... απομακρυνθείτε οι ίδιες, μαζί με τα παιδιά σας» απηύθυνε έκκληση η πολιτικός.

Η 27χρονη Lorena Quaranta που ήταν γιατρός στην Ιταλία και βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, δολοφονήθηκε από τον σύντροφο της που όπως ομολόγησε ο ίδιος, πίστευε ότι τον κόλλησε κορωνοϊό. Μάλιστα, ο σύντροφός της, Antonio De Pace, νοσοκόμος ετών 28, δούλευε στο ίδιο νοσοκομείο στην Messina της Σικελίας.

Το άψυχο σώμα της Ιταλίδας γιατρού εντόπισε η αστυνομία, έπειτα από το τηλεφώνημα που έκανε ο 28χρονος. Η αστυνομία έφτασε στο διαμέρισμα και ο De Pace εξομολογήθηκε: “Την σκότωσα γιατί με κόλλησε κορωνοϊό”.

Σύμφωνα με τα μέσα, η 27χρονη γιατρός δούλευε σκληρά για να σώσει άλλους και η τραγωδία είναι πολύ μεγάλη”.

Την περασμένη εβδομάδα, η υπουργός Ισότητας και Οικογένειας, Elena Bonetti υπογράμμισε την αναγκαιότητα να βρεθούν σπίτια-καταφύγια για τις γυναίκες θύματα βίας, που υποχρεώνονται να συγκατοικήσουν με τους βίαιους συντρόφους τους λόγω των μέτρων απομόνωσης που έχει επιβάλλει η ιταλική κυβέρνηση στη μάχη κατά του κορωνοϊού.