UPDATE #NOW

Hilda Churchill: Η γυναίκα που επέζησε από την ισπανική γρίπη του 1918, αλλά κατέληξε στα 108 της από τον κορωνοϊό


The Jennettes

3 Απριλίου 2020

Hilda Churchill: Η γυναίκα που επέζησε από την ισπανική γρίπη του 1918, αλλά κατέληξε στα 108 της από τον κορωνοϊό

Γεννημένη το 1911, η Hilda Churchill κατάφερε να επιζήσει από πολλά ιστορικά γεγονότα που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα, φτάνοντας αισίως τα 108 έτη. Επιζώντας από τον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και από την ισπανική γρίπη του 1918 που είχε εξαπλωθεί στην Ευρώπη, η Churchill οκτώ ημέρες πριν από τα 109α γενέθλιά της, έγινε το μεγαλύτερο σε ηλικία, θύμα του κορωνοϊού στη Βρετανία.

Έχοντας χάσει την μικρή αδερφή της από την ισπανική γρίπη, η ίδια είχε αναφέρει πως «παρόλο που τότε δεν υπήρχαν αεροπορικά ταξίδια, ο ιός κατάφερε να εξαπλωθεί παντού». Σήμερα, η Hilda Churchill έζησε παρόμοια εμπειρία από την πανδημία του κορωνοϊού, εξαιτίας του οποίου δεν κατάφερε να φτάσει τα 109 έτη.

jenny.gr

Η ίδια πέθανε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε γηροκομείο του Manchester ενώ σύμφωνα με οικογενειακά της πρόσωπα, το τεστ είχε βγει θετικό μια ημέρα πριν τον θάνατό της. Ωστόσο, βρισκόταν σε καραντίνα προτού εκδηλώσει τα συμπτώματα του ιού. Όπως είχε δηλώσει λίγες ημέρες πριν φύγει από τη ζωή στον εγγονό της Anthony Churchill, η τωρινή πανδημία στα μάτια της, έμοιαζε να έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με εκείνη της ισπανικής γρίπης. 

H Hilda Churchill είχε γεννηθεί το 1911, όπου επτά χρόνια αργότερα η ισπανική γρίπη χτύπησε όλα τα μέλη της οικογένειάς της, εκτός από την ίδια και την μητέρα της. Όπως μάλιστα αναφέρει ο εγγονός της, "Δεν υπήρχε κάτι που να της προκαλούσε φόβο στη ζωή της. Μόνο αυτή τη φορά ήταν φοβισμένη με τον νέο ιό"...

Πηγή εσωτερικής φωτογραφίας: The Guardian