UPDATE #NOW

6+1 ευφυείς τρόποι για να μην σταματήσουμε να γιορτάζουμε από απόσταση


The Jennettes

19 Απριλίου 2020

6+1 ευφυείς τρόποι για να μην σταματήσουμε να γιορτάζουμε από απόσταση

Γενέθλια, γιορτές, επέτειοι, ιδιαίτερα γεγονότα... και τώρα η γιορτή του Πάσχα. Οι λόγοι που μπορεί να θέλουμε να το γιορτάσουμε εν μέσω καραντίνας, μπορεί να είναι πολλοί, αλλά τα "θέλω" καμιά φορά, απέχουν πολύ από την πράξη. Ή μήπως, όχι;

Με την αρχή της εξάπλωσης της πανδημίας, έχει γεννηθεί στο μυαλό μας ένας αυτόματος μηχανισμός που απορρίπτει οποιαδήποτε διάθεση και όρεξη για να γιορτάσουμε τις ξεχωριστές περιστάσεις στη ζωή μας, αλλά ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την αρνητική ψυχολογία και να διακριθούμε για την πρωτοτυπία μας. Πώς; Αρκεί να εμπνευστούμε από τις παρακάτω ιστορίες κάποιων ανθρώπων που χρησιμοποίησαν την ευρηματικότητά τους για να συνεχίσουν να βρίσκονται συναισθηματικά "κοντά" στους ανθρώπους τους, τηρώντας πάντα το social distancing.

1. Στη Μινεσότα, ένα ζευγάρι παντρεύτηκε μέσα στο σαλόνι του σπιτιού του με μία μικρή οικογενειακή συγκέντρωση ενώ η ιδιαίτερη τελετή διεξήχθη live μέσω Zoom.

2. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένα 8χρονο κορίτσι κατάφερε να γιορτάσει τα γενέθλιά του αφού όλη η γειτονιά φρόντισε να ευχηθεί στη μικρή από απόσταση με τον καλύτερο τρόπο!

3. Ένας 93χρονος άνδρας έφτασε μέχρι το κατώφλι του σπιτιού μιας παλιάς καρδιακής του φίλης προκειμένου να ευχηθεί έξω από το παράθυρο της, "χρόνια πολλά" για τα γενέθλιά της με ένα μπουκέτο λουλούδια στα χέρια.

4. Το παρακάτω ζευγάρι γιόρτασε την 27η επέτειό του γάμου του με το πιο ρομαντικό δείπνο στο σπίτι!

5. Και αυτό το ζευγάρι έστησε μέσα σε όλο το σπίτι μικρά μηνύματα αγάπης προκειμένου να γιορτάσει τα 23 χρόνια του γάμου του!

6. Η πιο συγκινητική ίσως, ιστορία έρχεται από το Connecticut και τον Bob, ο οποίος δεν μπορεί να επισκεφθεί τη γυναίκα του στο γηροκομείο αλλά έφτασε έξω από αυτό για να ευχηθεί για την επέτειό τους, κρατώντας ένα χαρτόνι με τα εξής λόγια: "Εδώ και 67 χρόνια σε αγαπώ, και συνεχίζω! Καλή μας επέτειο".

7. Και επειδή οι περισσότεροι ονειρευόμαστε ακόμα τις διακοπές, υπάρχει τρόπος για να περιηγηθούμε νοητά στο μέρος όπου είχαμε προγραμματίσει ή θα θέλαμε κάποτε να πάμε. Το ζευγάρι παρακάτω μπορεί να ακύρωσε τις διακοπές που είχε προγραμματίσει με αφορμή την επέτειο 53 χρόνων γάμου, αλλά ταξίδεψε μέσω οθόνης!

Οι συγκυρίες φέτος, το Πάσχα μπορεί να μη μας επιτρέψουν να έρθουμε κοντά σε περισσότερα αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά πρέπει να μην ξεχνάμε πως μπορούμε πάντα να ερχόμαστε συναισθηματικά "κοντά" με ένα τηλεφώνημα, μία ευχή, μία βιντεοκλήση! Καλό Πάσχα!