UPDATE #NOW

Η έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» κέρδισε το Διεθνές Bραβείο Global Fine Art Awards


The Jennettes

13 Μαΐου 2020

Η έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» κέρδισε το Διεθνές Bραβείο Global Fine Art Awards

Με το βραβείο Youniversal του προγράμματος Global Fine Arts Awards τιμήθηκαν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και ο διευθυντής του, καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης, για την έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός».

Ήταν η μοναδική ελληνική υποψηφιότητα ανάμεσα σε εκθέσεις από μουσεία όπως το Guggenheim, η Tate Modern, η Royal Academy of Arts και το Van Gogh Museum, η εμβληματική έκθεση που πραγματοποίησε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το 2019 και προσέλκυσε 60.000 επισκέπτες, συγκέντρωσε και την προτίμηση του κοινού που την ανέδειξε πρώτη ανάμεσα σε συνολικά 99 υποψηφιότητες από 27 χώρες και από τις 6 ηπείρους.

Η έκθεση που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του ιστορικού τέχνης Olivier Berggruen, παρουσίασε 68 σπάνια κεραμικά και σχέδια του Πικάσο, με πλάσματα της φύσης, ανθρώπους, μυθολογικά θηρία ή εμπνευσμένα από αρχαίο δράμα και κωμωδίες, σε μία συνομιλία με 67 αρχαία έργα.

H έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» πραγματοποιήθηκε από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από τις 20 Ιουνίου μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2019 στο πλαίσιο της σειράς εκθέσεων «Θεϊκοί Διάλογοι».