UPDATE #NOW

Όταν η τεχνολογία κάνει θαύματα- Γονείς στην Κίνα βρήκαν το παιδί τους 32 χρόνια μετά την απαγωγή του


The Jennettes

21 Μαΐου 2020

Όταν η τεχνολογία κάνει θαύματα- Γονείς στην Κίνα βρήκαν το παιδί τους 32 χρόνια μετά την απαγωγή του

Ο Mao Yin κατάφερε να επανενωθεί με την οικογένειά του στην Κίνα, 32 χρόνια μετά την απαγωγή του χάρη στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Το εφιαλτικό σενάριο ξεκίνησε στην ηλικία των δύο ετών, όταν απήχθη το 1988 έξω από ένα ξενοδοχείο της πόλης Σιάν, στην επαρχία Σαανσί. Έπειτα, πωλήθηκε σε ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά στη γειτονική επαρχεία Σιτσουάν.

Παρότι η υπόθεση της απαγωγής άρχισα να ερευνάται, ποτέ δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες για τους θετούς γονείς του Mao Yin. Μετά την εξαφάνιση του Mao, η μητέρα του, Li Jingzhi εγκατέλειψε τη δουλειά της και αφιερώθηκε στην αναζήτηση του γιου της. Έστειλε περισσότερα από 100.000 φυλλάδια και εμφανίστηκε σε αμέτρητα τηλεοπτικά προγράμματα. Έγινε επίσης εθελόντρια, συλλέγοντας πληροφορίες για άλλα παιδιά που είχαν χαθεί και βοήθησε 29 από αυτά να επανενωθούν με τις οικογένειές τους. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο Mao Yin είχε δει παλιότερα την Li Jingzhi να μιλάει για τον χαμένο γιο της στην τηλεόραση και είχε συγκινηθεί από την επιμονή της, αγνοώντας φυσικά, ότι το παιδί που έψαχνε, ήταν ο ίδιος.

https://instagram.com/p/CAZzfnnH8Tu/

Ο ίδιος, μεγαλωμένος με το όνομα Gu Ningning αγνοούσε το γεγονός πως οι γονείς του τον αναζητούσαν πάνω από τρεις δεκαετίες. Ωστόσο στα τέλη Απριλίου, η αστυνομία της Σιάν πληροφορήθηκε ότι ένας άνδρας στην επαρχία της Σιτσουάν έφερε από τη Σαανσί ένα παιδί που είχε απαχθεί στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Τότε, οι αστυνομικές αρχές χρησιμοποίησαν τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να αναλύσει μια παλιά φωτογραφία του Mao Yin.

Αυτό που διαπιστώθηκε, ήταν μία προσομοιωμένη εικόνα του ως ενήλικου, η οποία στη συνέχεια συγκρίθηκε με φωτογραφίες από την εθνική βάση δεδομένων. Ωστόσο, δεν κοινοποιήθηκαν λεπτομέρειες για τη βάση δεδομένων ή τη διαδικασία σύγκρισης των φωτογραφιών. Μετά από ενδελεχείς έρευνες και πολλές συγκρίσεις, διαπιστώθηκε μέσω τεστ DNA πως ο άνδρας ήταν ο αγνοούμενος Mao Yin.

Τη Δευτέρα, ο 34χρονος Μάο συνάντησε ξανά τους βιολογικούς του γονείς σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε από την αστυνομία της πόλης Σιάν. Βγαίνοντας από μια πλαϊνή πόρτα της αίθουσας συνεδριάσεων, ο Mao Yin φώναξε τη μητέρα του και έτρεξε προς αυτήν. Όλη η οικογένεια ξέσπασε σε κλάματα, ενώ η μητέρα του δήλωσε: «Δεν θέλω να με αφήσει πια. Δεν θα τον αφήσω να φύγει πια».

Ο Mao Yin, ο οποίος διευθύνει ένα γραφείο διακοσμήσεων στην επαρχία Σιτσουάν, δήλωσε ότι θα μετακoμίσει στη Σιάν για να ζήσει με τους βιολογικούς του γονείς. Η υπόθεση έχει συγκλονίσει όλο τον πλανήτη, αποτελώντας μία από τις πιο πολύκροτες υποθέσεις, που είχαν αίσιο τέλος.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/ bbc

TAGS