UPDATE #NOW

Νέες κατηγορίες για τον Harvey Weinstein: Kατηγορείται για 4 νέους βιασμούς, μεταξύ των οποίων μιας 17χρονης


29 Μαΐου 2020

Νέες κατηγορίες για τον Harvey Weinstein: Kατηγορείται για 4 νέους βιασμούς, μεταξύ των οποίων μιας 17χρονης

Άλλες τέσσερις γυναίκες, κατέθεσαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν τις καταγγελίες τους εναντίον του πρώην παραγωγού του Hollywood, Harvey Weinsten. Ανάμεσά τους, μια 43χρονη γυναίκα που τον κατηγορεί για βιασμό το 1994 όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

Την Πέμπτη προέκυψαν νέες κατηγορίες εναντίον του, καθώς τέσσερις γυναίκες ισχυρίζονται ανωνύμως ότι τις βίασε σε νεαρή ηλικία. Στις καταθέσεις τους στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Μανχάταν, οι τέσσερις γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι ο πρώην παραγωγός χρησιμοποίησε την εξουσία του, προκειμένου να τους επιβληθεί.

Στις νέες καταγγελίες εμπλέκονται και ο αδερφός του Harvey Weinstein, Robert Weinstein, αλλά και οι εταιρείες Miramax και Disney, που το 1993 αγόρασε τη Miramax, οι άνθρωποι των οποίων γνώριζαν, όπως κατατέθηκε, τη δράση του παραγωγού, αλλά δεν μίλησαν.

Η 17χρονη τότε, είναι σήμερα 43 ετών και κατοικεί στο Τενεσί. Στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι ο Harvey Weinstein τη δελέασε με μία επαγγελματική συνάντηση στη Νέα Υόρκη, το 1994. Όπως ισχυρίστηκε η ίδια, την πήγε σε ξενοδοχείο και της είπε ότι αν επιθυμούσε να γίνει ηθοποιός, θα έπρεπε να τον ικανοποιήσει σεξουαλικά.