UPDATE #NOW

Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία συγγραφέας και πρώην σύζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Αμαλία Μεγαπάνου


The Jennettes

2 Ιουνίου 2020

Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία συγγραφέας και πρώην σύζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Αμαλία Μεγαπάνου

Σε ηλικία 91 ετών, έφυγε από τη ζωή η σπουδαία συγγραφέας, Αμαλία Μεγαπάνου, η γυναίκα που αποτέλεσε το σύμβολο μιας εποχής. Η πρώην σύζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που πολλοί την αποκαλούσαν και ως "Jackie Kennedy" λόγω της αξεπέραστης κομψότητάς της, άφησε πίσω της μια ωραιότητα που θα παραμείνει διαχρονική.

Ο διακριτικός αλλά δυναμικός τρόπος ζωής της, η ευγένεια, η ομορφιά και ένα σύνολο αρετών έκαναν την Αμαλία Κανελλοπούλου, μετά Καραμανλή και κατόπιν Μεγαπάνου, να αποτελεί το αντικείμενο του αιώνιου θαυμασμού. Η Αμαλία Μεγαπάνου, που είχε γεννηθεί στην Αθήνα το 1929, ήταν κόρη του Αναστασίου Κανελλόπουλου, αδερφού του πολιτικού και φιλοσόφου Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Το 1951 παντρεύτηκε τον μετέπειτα πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον οποίο ακολούθησε και στην εξορία του στο Παρίσι, τη δεκαετία του '60. Ο γάμος τους διήρκεσε έως το 1972, όταν αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο. Αιτία του διαζυγίου ήταν η δύσκολη συμβίωση, την οποία παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Καραμανλής.

Μετά το διαζύγιό της με τον Κ. Καραμανλή παντρεύτηκε, στις 17 Μαΐου 1973, το μαιευτήρα Επαμεινώνδα Μεγαπάνο, του οποίου το όνομα πήρε και χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της συγγραφικής της καριέρας.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Getty/ Ideal Images