UPDATE #NOW

Αρχηγός της αστυνομίας σε Trump: «Aν δεν έχεις κάτι να πεις, κράτα το στόμα σου κλειστό»


3 Ιουνίου 2020

Αρχηγός της αστυνομίας σε Trump: «Aν δεν έχεις κάτι να πεις, κράτα το στόμα σου κλειστό»

«Θα ήθελα να πω στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, εκ μέρους όλων των αρχηγών των τμημάτων της χώρας: παρακαλώ αν δεν έχεις κάτι εποικοδομητικό να πεις, κράτα το στόμα σου κλειστό».

Ο Αρχηγός της αστυνομίας του Χιούστον, Art Acevedo, σχολίασε με σκληρό τρόπο στο CNN την τακτική καταστολής που συστήνει ο Donald Trump για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων, που προκάλεσε ο θάνατος του George Floyd.

Toν προέτρεψε μάλιστα να ακολουθήσει την τακτική του Φόρεστ Γκαμπ. «Δεν πρόκειται για κυριαρχία (στους διαδηλωτές)» είπε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, «αλλά για να κερδίσουμε τις καρδιές και το μυαλό (του κόσμου)». Και ας είμαστε σαφείς, δεν θέλουμε να συγχέουμε την καλοσύνη με την αδυναμία. Δεν θέλουμε η άγνοια να καταστρέψει αυτό που καταφέραμε να κάνουμε για να αποκαταστήσουμε την ομαλότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Χιούστον.

Όπως και ο Φόρεστ Γκαμπ (στην ομώνυμη ταινία), «αν δεν έχεις τίποτα να πεις, μην το πεις» είπε αναφερόμενος στον Αμερικανό Πρόεδρο. «Επειδή αυτή είναι η βασική αρχή της ηγεσίας και χρειαζόμαστε ηγεσία τώρα περισσότερο από ποτέ, και ήρθε η ώρα να συμπεριφερθούμε με ηγετική δυναμική που αρμόζει σε Πρόεδρο όχι σαν να βρισκόμαστε στο The Apprentice (ριάλιτι που συμμετείχε ο Τραμπ). Εδώ δεν είναι Χόλιγουντ, αυτή είναι η πραγματική ζωή και βρίσκεται σε κίνδυνο» πρόσθεσε.

«Ζητώ από τον αμερικανικό λαό, παρακαλώ, να κάνουμε κοινό μέτωπο με την αστυνομία, ας μείνουμε ενωμένοι, ας αλλάξουμε αυτό που συμβαίνει και ας το μεταφέρουμε και στην εκλογική διαδικασία. Ας δώσουμε σημασία στην καρδιά (των ανθρώπων)» είπε μεταξύ άλλων.

«Ας είμαστε ειλικρινείς, όμως, αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την αστυνομική βία αλλά με την δυσαναλογία που υπάρχει σε αυτή τη χώρα σε επίπεδο υγείας, σίτισης», είπε μεταξύ άλλων ο Αρχηγός της Αστυνομίας του Χιούστον.