UPDATE #NOW

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του George Floyd: «Ήταν θετικός στον κορωνοϊό»


The Jennettes

5 Ιουνίου 2020

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του George Floyd: «Ήταν θετικός στον κορωνοϊό»

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε μετά θάνατον ο George Floyd, ο οποίος στην ηλικία των 46 ετών έχασε άδικα τη ζωή του από τη βία λευκού αστυνομικού. 

Από το πόρισμα της νεκροψίας διαπιστώθηκε πως ο δολοφονημένος George Floyd από τον αστυνομικό Derek Chauvin, είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό. Όπως δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση, το ρινικό επίχρισμα που πάρθηκε μετά τον θάνατό του βρέθηκε να είναι «θετικό στον RNA 2019-nCoV». Ο γιατρός που έκανε την εξέταση ανέφερε ότι ο τύπος του τεστ που έγινε, ονομάζεται PCR και μπορεί να δείξει θετικό αποτέλεσμα και μετά θάνατον «δεδομένου ότι η προσβολή από τον κορωνοϊό μπορεί να επιμείνει για εβδομάδες μετά τη μόλυνση και τη θεραπεία από την κλινική νόσο. Η αυτοψία αντικατοπτρίζει πιθανότατα ασυμπτωματική αλλά επίμονη "θετικότητα" από προηγούμενη λοίμωξη», που σημαίνει ότι ο ιός δεν έπαιξε ρόλο στον θάνατο του Floyd και ήταν απίθανο να ήταν μεταδοτικός.

https://instagram.com/p/CA4WJuyMwY_/

Υπενθυμίζουμε ότι σε τελετή μνήμης του, φίλοι και συγγενείς του 46χρονου Floyd τήρησαν 8:46 λεπτά σιγής, όσα δηλαδή λεπτά πατούσε ο λευκός αστυνομικός με το γόνατό του, τον λαιμό του άτυχου αφροαμερικανού άνδρα.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: wikipedia