Οι Rolling Stones απειλούν με μήνυση τον Πρόεδρο της Αμερικής, Donald Trump

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020

Το θρυλικό συγκρότημα Rolling Stones δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε νομικές ενέργειες εναντίον του Donald Trump. Ο λόγος είναι επειδή χρησιμοποιεί τη μουσική τους στην προεκλογική του καμπάνια χωρίς την άδειά τους.

Εκπρόσωπός τους δήλωσε ότι, καθώς ο Trump συνεχίζει να αγνοεί το αίτημα τους, οι Rolling Stones θα πάρουν περαιτέρω μέτρα για να του απαγορεύσουν να χρησιμοποιεί τα τραγούδια τους στην πολιτική του καμπάνια.

Οι Stones συνεργάζονται γι' αυτόν τον σκοπό με την BMI, την οργάνωση για τα πνευματικά δικαιώματα. Η BMI ενημέρωσε τους υπεύθυνους της προεκλογικής καμπάνιας του Trump ότι καταπατά τα πνευματικά τους δικαιώματα και ότι αν συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη μουσική τους, θα αντιμετωπίσει μήνυση για παράνομη χρήση μουσικής.

Το αγαπημένο του Trump φαίνεται να είναι το κλασικό κομμάτι του 1968 «You Can’t Always Get What You Want», και είναι αυτό που χρησιμοποιεί όταν αποχωρεί από τις ομιλίες του. Κανένα σχόλιο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής από την πλευρά του. H ΒΜΙ λέει ότι ο Trump έχει ειδική άδεια που του επιτρέπει να χρησιμοποιεί στις συγκεντρώσεις του περισσότερα από 15 εκατομμύρια διαφορετικά μουσικά έργα. Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα κάποια έργα να εξαιρεθούν, και αυτό ζήτησαν να γίνει και οι Rolling Stones. 

Το 2016, οι Stones είχαν ξαναζητήσει από τον Trump να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη μουσική τους. Μάλιστα, ο Mick Jagger είχε πει στο BBC ότι ήταν «κάπως περίεργη» η επιλογή του τραγουδιού αυτού για το κλείσιμο των ομιλιών του. «Είναι περίεργο τραγούδι για κλείσιμο, μια μπαλάντα για ναρκωτικά στο Τσέλσι. Δεν πειθόταν να χρησιμοποιήσει κάτι άλλο».

Εκτός από τους Rolling Stones, και η οικογένεια του Tom Petty απαγόρευσε τη χρήση του τραγουδιού του «I Won’t Back Down», που ακούστηκε στην ομιλία της Τάλσα.