UPDATE #NOW

«Έφυγε» από τη ζωή ο σπουδαίος Ιταλός μαέστρος, Ennio Morricone


The Jennettes

6 Ιουλίου 2020

«Έφυγε» από τη ζωή ο σπουδαίος Ιταλός μαέστρος, Ennio Morricone

Πέθανε ο μεγάλος ιταλός συνθέτης Ennio Morricone στα 91 του χρόνια. Την είδηση μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Ο θρύλος της ιταλικής μουσικής και όχι μόνο, έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω του χιλιάδες μελωδίες. Ο μεγάλος αυτός συνθέτης πέθανε σε κλινική της Ρώμης μετά από ατύχημα που είχε από πτώση.

https://instagram.com/p/CCSrLXVKz-U/

Ο Μorricone συνέδεσε το όνομά του με μεγάλο μέρος της ιστορίας του κινηματογράφου. Έγινε ευρέως γνωστός από την συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Sergio Leone, πατέρα των ταινιών σπαγγέτι γουέστερν.

https://instagram.com/p/CCSrFUpIy5y/

Ακολούθησαν σπουδαίες συνεργασίες από τον Bernardo Bertolucci έως τον Carpenter. Ο Morricone είχε κερδίσει 2 Οσκαρ, ένα το 2007 και άλλο ένα το 2016.

https://youtu.be/Jjq6e1LJHxw

Ο Ennio Morricone γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1928. Έγραψε μουσική για 500 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, καθώς και σύγχρονα έργα κλασικής μουσικής. Ήταν ένας από τους πιο πολύπλευρους, παραγωγικούς και με επιρροή συνθέτες μουσικής για ταινίες όλων των εποχών. Η μουσική του Μorricone έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από 60 βραβευμένες ταινίες.