UPDATE #NOW

Beauty False: Ο λογαριασμός στο Instagram που «τσαλακώνει» την αψεγάδιαστη εικόνα των Influencers


The Jennettes

3 Αυγούστου 2020

Beauty False: Ο λογαριασμός στο Instagram που «τσαλακώνει» την αψεγάδιαστη εικόνα των Influencers

Ένα απλό scroll down στο Instagram επιβεβαιώνει πως τα πρότυπα στην ομορφιά είναι μη ρεαλιστικά και πως υπάρχει σχεδόν πάντα μια διαστρεβλωμένη τελειότητα πίσω από τις περισσότερες ινσταγκραμικές λήψεις.

https://instagram.com/p/B0glxqjIfau

Εικόνες αψεγάδιαστες παρουσιάζουν μια περιορισμένη εκδοχή του εαυτού μας και συχνά μας αποτρέπουν από το να προβάλλουμε την αληθινή ομορφιά, που δεν αποκλείει κανέναν.

https://instagram.com/p/CAWAAapqbQ8/

Πάνω στη βάση αυτή της πραγματικότητας κινείται ένας λογαριασμός που έχει δημιουργηθεί στο Instagram με το όνομα Beauty False. Σκοπός του είναι να "τσαλακώσει" τις influencers που κατακλύζουν το Instagram με φίλτρα και φωτογραφίες γεμάτες επεξεργασία ή μάλλον να αποκαλύψει την ατελή- τέλεια πλευρά τους, η οποία θα έπρεπε να παρουσιάζεται όπως είναι.

https://instagram.com/p/B8cLdFpB3jW/

Με τίτλο "Instagram έναντι πραγματικότητας", ο λογαριασμός αυτός δείχνει πως οι περισσότερες influencers αλλοιώνουν την εικόνα τους προτού προβούν στη δημοσίευση της στα social media.

https://instagram.com/p/B1eXsJxo0zK/

Έτσι, το Beauty False μοιράζεται μια φωτογραφία του ίδιου ατόμου πριν το photoshop, δηλαδή πριν το υπερβολικό μακιγιάζ και την πολλή επεξεργασία. Το φαίνεσθαι απέχει πολύ από το είναι και μέσω του συγκεκριμένου λογαριασμού, οι γυναίκες καλούνται να αγαπήσουν τον εαυτό τους όπως είναι, αφήνοντας πίσω τα ψεύτικα πρότυπα ομορφιάς και τη μίμησή τους.

Ο λογαριασμός Beauty False μετράει ένα εκατομμύριο followers και έχει αρχίσει να έχει όλο και πιο φανατικούς οπαδούς- υπέρμαχους της αυθεντικής ομορφιάς, που είναι θελκτική ακόμη και με ψεγάδια!

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/ beauty.false