UPDATE #NOW

Η πρώτη προσυδάτωση από το 1975 ολοκληρώθηκε με επιτυχία: Οι δύο Αμερικανοί αστροναύτες επέστρεψαν στη Γη


The Jennettes

3 Αυγούστου 2020

Η πρώτη προσυδάτωση από το 1975 ολοκληρώθηκε με επιτυχία: Οι δύο Αμερικανοί αστροναύτες επέστρεψαν στη Γη

Με επιτυχία και πλήρη ασφάλεια ολοκληρώθηκε η αποστολή της κάψουλας της SpaceX, καθώς δύο Αμερικανοί αστροναύτες προερχόμενοι από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό προσθαλασσώθηκαν πριν λίγες ώρες, στον Κόλπο του Μεξικού.

Η πρώτη αποστολή της ιδιωτικής εταιρίας που έχει συνάψει συμβόλαιο με τη NASA σημειώθηκε με επιτυχία ενώ πρόκειται για την πρώτη προσυδάτωση που συνέβη από το 1975.

Να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που αστροναύτες κατέληξαν στον ωκεανό κατά την επιστροφή τους, ήταν τον Ιούλιο του 1975 κατά τη διάρκεια μιας αποστολής Apollo. Από τότε, οι αστροναύτες πάντα προσγειώνονταν σε έδαφος, είτε με σκάφος της NASA είτε με κάψουλα Soyouz της αντίστοιχης ρωσικής υπηρεσίας.

Οι Robert Behnken και Douglas Hurley επέστρεψαν στη Γη από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όπου εκτοξεύτηκαν τον Μάιο με σκάφος της SpaceX. Η κάψουλα Dragon προσθαλασσώθηκε ανοικτά της Pensacola της Florida όπως είχε προβλεφθεί στις 14:48 (21:48 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν απευθείας, αφού διαπέρασε προφανώς χωρίς ζημιές την ατμόσφαιρα της Γης.

Τέσσερα μεγάλα αλεξίπτωτα επιβράδυναν την κάθοδο της κάψουλας, που ανακτήθηκε γρήγορα από ένα σκάφος της SpaceX. Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της πτήσης στους αστροναύτες: «Καλωσορίσατε στη Γη, και ευχαριστούμε που ταξιδέψατε με τη SpaceX». Η προσυδάτωση των δύο Αμερικανών αστροναυτών καταγράφεται αναμφίβολα, ως μία από τις ιστορικότερες στιγμές της ανθρωπότητας.