UPDATE #NOW

Έτσι θα δροσίσετε το εσωτερικό του αυτοκινήτου πιο γρήγορα το καλοκαίρι


The Jennettes

19 Αυγούστου 2020

Έτσι θα δροσίσετε το εσωτερικό του αυτοκινήτου πιο γρήγορα το καλοκαίρι

Στη χώρα μας, το καλοκαίρι η καμπίνα του αυτοκινήτου μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τους 60 βαθμούς Κελσίου κάνοντας την κατάσταση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου αφόρητη.

Όλοι αναζητάμε μία σκιά για να παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας αλλά αυτό πολλές φορές δεν είναι εφικτό. Τι να κάνουμε λοιπόν για να το δροσίσουμε όταν επιστρέψουμε σε αυτό μετά από ώρα κάτω από τον καυτό ήλιο.

Ας δούμε λοιπόν ποιος είναι ο γρηγορότερος τρόπος να δροσιστεί η καμπίνα του αυτοκινήτου μας.

1. Ανοίξτε τα παράθυρα πριν μπείτε μέσα, αν είναι δυνατόν από το κλειδί του αυτοκινήτου (κρατήστε πατημένο το κουμπί που ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο). Αν έχετε ηλιοροφή ανοίξτε την και αυτή.

2. Αφού ξεκινήσετε, μη βάλετε κατευθείαν τον κλιματισμό να δουλέψει. Διανύστε μερικά μέτρα με τα παράθυρα ανοικτά ώστε να φύγει ο καυτός αέρας από την καμπίνα. Ένα με δύο λεπτά είναι αρκετά.

3. Αμέσως μετά ανοίξτε τον κλιματισμό αλλά προσοχή, ποτέ στην ανακύκλωση. Η ανακύκλωση κρατά τον ζεστό αέρα της καμπίνας στο εσωτερικό, ενώ εμείς θέλουμε να τον διώξουμε και να τον αντικαταστήσουμε με πιο δροσερό αέρα.

4. Βάλτε στο τέρμα τον ανεμιστήρα και στο χαμηλότερο σημείο τη θερμοκρασία του κλιματιστικού.

5. Κατευθύνετε τον αέρα χαμηλά. Έτσι ο ψυχρός αέρας θα σπρώξει προς τα πάνω και θα διώξει τον ζεστό αέρα.

6. Όταν η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό αρχίζει να γίνεται πιο υποφερτή, κλείνουμε τα παράθυρα, βάζουμε ανακύκλωση αέρα για να κρατάμε τον δροσερό στην καμπίνα και ρυθμίζουμε εκ νέου την θερμοκρασία και την ένταση του ανεμιστήρα, στο επιθυμητό σημείο.

Η ιδανική θερμοκρασία στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου είναι οι 22-23 βαθμοί Κελσίου, οπότε ρυθμίστε εκεί τον κλιματισμό σας, αν είναι ηλεκτρονικός και βάλτε τον στο αυτόματο πρόγραμμα.

Πάντοτε ένα αυτοκίνητο όταν κινείται θα δροσιστεί γρηγορότερα, ενώ και ο κλιματισμός του θα δουλέψει καλύτερα και πιο αποδοτικά όταν ο κινητήρας έχει στροφές και δεν είναι στο ρελαντί.

Αν το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο σε ασφαλές σημείο, αφήστε ελάχιστα ανοιχτά όλα τα παράθυρα, ενώ η ηλιοπροστασία όχι μόνο για το εμπρός παρμπρίζ αλλά και για το πίσω θα κρατήσει λίγο χαμηλότερα τη θερμοκρασία της καμπίνας.