UPDATE #NOW

Πόσες θερμίδες έχουν τελικά τα αγαπημένα μας cocktails


25 Αυγούστου 2020

Πόσες θερμίδες έχουν τελικά τα αγαπημένα μας cocktails

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για να απολαύσετε χαλαροί το cocktail σας, είτε βρίσκεστε στην πόλη είτε σε κάποιο νησί. Αν όμως το παρακάνετε τότε θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τη ζυγαριάς σας, αφού κάθε φορά που πάτε στο μπαρ προσθέτετε επιπλέον 1000 θερμίδες. Για να απολαύσετε τις καλοκαιρινές βραδιές χωρίς να πάρετε ούτε ένα γραμμάριο, μείνετε μακριά από τα παρακάτω 5 cocktails.

Pina Colada

Η Pina Colada είναι ένα ποτό που αρέσει στους περισσότερους αφού είναι γλυκό και μας ταξιδεύει κάπου μακριά, εξωτικά. Αυτό όμως που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι μαζί με το «εξωτικό ταξίδι» θα πάρετε και πολλές θερμίδες, αφού είναι πλούσιο σε ζάχαρη και έχει περίπου 650 θερμίδες. Σκεφτείτε αν σας αρέσουν πολύ τα ταξίδια και το παρακάνετε, πόσα νούμερα θα ανέβει η ζυγαριά.

Sangria

Σήμερα το βράδυ αποφασίσατε να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές, πίνοντας μια Sangria, γιατί έχει φρούτα άρα είναι ιδανικό πότο, σωστά; Λάθος. Αυτό το σκούρο κόκκινο ποτό δεν είναι μόνο ένα ποτήρι κρασί με φρούτα. Περιέχει επίσης ζάχαρη, χυμούς φρούτων και σιρόπι, καταλήγοντας να έχει πολλές παραπάνω θερμίδες από ό,τι το απλό κρασί. Τα καλά νέα είναι ότι τώρα γνωρίζετε και μπορείτε να ζητήσετε από το μπάρμαν να το φτιάξει χωρίς να προσθέσει γλυκαντικές ουσίες. Ή αν είστε σπίτι απλά κόψτε μερικά φρούτα και βάλτε τα σε ένα ποτήρι κρασί.

Margaritas

Μαργαρίτα άλλο ένα cocktail που μας ταξιδεύει, μας πάει μέχρι το Μέξικο. Ένα cocktail που μας «χαρίζει» μέχρι και 700 θερμίδες. Έτσι αν πιείτε δυο έχετε πάρει πάνω από τις μισές θερμίδες που χρειάζεστε σε μια ημέρα.

Daiquiri

Το Daiquiri είναι γλυκό, δροσιστικό και φαντάζει την καλύτερη επιλογή για να περάσουμε τις καλοκαιρινές μας βραδιές στις παραλίες ή στα μπαράκια της πόλης. Όμως πριν πάτε στο μπαρ και το παραγγείλετε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μαζί του θα πάρετε και 600 θερμίδες. Αν όμως βρίσκεστε σπίτι μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας Daiquiri με φρέσκες φράουλες και ρούμι, χωρίς ζάχαρη.

Flavored Martinis

Το παραδοσιακό μαρτίνι είναι η καλύτερη επιλογή, κάτι ήξερε ο James Bond. Αν όμως παραγγείλετε cockteil με βάση το μαρτίνι, τότε ισοδυναμεί με επιπλέον ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, σοκολάτα και σας δίνει 450 θερμίδες.

Σε γενικές γραμμές, όσο περισσότερο αλκοόλ περιέχει ένα ποτό τόσο πιο θερμιδογόνο είναι. Επίσης καλό είναι να θυμάστε πως ένα γραμμάριο αλκοόλ δίνει επτά θερμίδες. Σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως απολαύστε το αγαπημένο σας cocktail πάντα με μέτρο.