UPDATE #NOW

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της ιστορικής απόφασης - Ένοχος για όλες τις κατηγορίες ο Ρουπακιάς


7 Οκτωβρίου 2020

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της ιστορικής απόφασης - Ένοχος για όλες τις κατηγορίες ο Ρουπακιάς

Επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά, αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου στην πιο πολύκροτη δίκη της τελευταίας 20ετίας.

Πεντέμισι χρόνια αφότου ξεκίνησε η δίκη των μελών της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοινώνει την ετυμηγορία του.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη θα εκφωνήσει την απόφαση των δικαστών επί της ενοχής ή μη των 68 συνολικά κατηγορούμενων.

Το κρίσιμο ζήτημα στην προκειμένη περίπτωση είναι το αν το δικαστήριο θα κρίνει πως στοιχειοθετείται η κατηγορία της ένταξης-διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που αποδίδεται, κατά περίπτωση, στους εμπλεκόμενους, μεταξύ των οποίων είναι και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής που εκλέχτηκε το 2012, κάτι που προσδίδει στη συγκεκριμένη δίκη μοναδικότητα όχι μόνο στα ελληνικά δικαστικά χρονικά αλλά τουλάχιστον και στα ευρωπαϊκά.

Λίγο μετά τις 8:30 το πρωί, έφτασε στο Εφετείο η Μάγδα Φύσσα φόρωντας μάσκα με το καλλιτεχνικό όνομα του Παύλου, «Killah P».

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο.

Με κεντρικό σύνθημα το «Δεν είναι αθώοι, οι Ναζί στη φυλακή» πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται έξω από το μπροστά από το Εφετείο Αθηνών. Ανάμεσά τους πολιτικά κόμματα, σωματεία, συνδικαλιστικές ομοσπονδίες, συνδικάτα, αντιφασιστικές πρωτοβουλίες οργανώσεις της αριστεράς, φοιτητές, μαθητές καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ.