UPDATE #NOW

To Νόμπελ Οικονομίας 2020 απονεμήθηκε στους Paul Milgrom και Robert Wilson για τη «θεωρία των δημοπρασιών»


The Jennettes

12 Οκτωβρίου 2020

To Νόμπελ Οικονομίας 2020 απονεμήθηκε στους Paul Milgrom και Robert Wilson για τη «θεωρία των δημοπρασιών»

Στους Paul R. Milgrom και Robert B. Wilson απονεμήθηκε το φετινό Νόμπελ Οικονομίας, καθώς οι δύο οικονομικοί επιστήμονες βελτίωσαν τη θεωρία των δημοπρασιών και εφηύραν νέες μορφές δημοπρασίας. 

Το βραβείο ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Σουηδικής Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών, Γκόραν Χάνσον από τη Στοκχόλμη, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής, οι δύο αυτοί επιστήμονες «ξεκίνησαν από τη βασική θεωρία και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν τα αποτελέσματά της στην πράξη, με μεθόδους που έχουν εξαπλωθεί παγκοσμίως, προσφέροντας μεγάλα οφέλη στην κοινωνία».

https://instagram.com/p/CGPTJtxAUGn/

«Οι δημοπρασίες βρίσκονται παντού και επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή. Οι φετινοί βραβευθέντες για τις οικονομικές επιστήμες, Paul Milgrom και Robert Wilson, βελτίωσαν τη θεωρία δημοπρασιών και επινόησαν νέες μορφές δημοπρασιών, προς όφελος των πωλητών, των αγοραστών και των φορολογουμένων σε όλο τον κόσμο», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Τwitter ο επίσημος ιστότοπος του Βραβείου Νόμπελ.

https://instagram.com/p/CGPdta1Foss/

Το σημερινό βραβείο Νόμπελ ήταν το τελευταίο από τα έξι βραβεία που δόθηκαν φέτος κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες, που όλοι ζούμε από την πανδημία της Covid-19, ενώ η δεξίωση για τους νικητές που διοργανωνόταν παραδοσιακά τον Δεκέμβριο έχει ακυρωθεί.