UPDATE #NOW

Το Νόμπελ Ειρήνης 2020 απονεμήθηκε στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ


The Jennettes

9 Οκτωβρίου 2020

Το Νόμπελ Ειρήνης 2020 απονεμήθηκε στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ

Το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς αποδόθηκε στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ, που ιδρύθηκε το 1961. 

Σύμφωνα με την επιτροπή Νόμπελ, το βραβείο απονέμεται λόγω των προσπαθειών του Προγράμματος «στην καταπολέμηση της πείνας, τη συνεισφορά του στη βελτίωση των συνθηκών για την επίτευξη ειρήνης σε περιοχές με συγκρούσεις και επειδή λειτουργεί ως αφετηρία για την αποτροπή της εκμετάλλευσης της πείνας ως όπλο σε πολέμους και συγκρούσεις».

https://instagram.com/p/CGHl-xSAfLR/

Η επιτροπή επέλεξε να δώσει εκεί το Νόμπελ Ειρήνης, προκειμένου «να στρέψει το βλέμμα του κόσμου στα εκατομμύρια ανθρώπων που υποφέρουν από την πείνα, ή απειλούνται από αυτή», συμπλήρωσε η επικεφαλής της νορβηγικής επιτροπής Νόμπελ. 

https://instagram.com/p/CGHfltyAvlF/

«Η ανάγκη για παγκόσμια αλληλεγγύη και πολύπλευρη συνεργασία είναι πιο εμφανής από ποτέ», Berit Reiss-Andersen

Το βραβείο απευθύνεται επίσης, προς τη διεθνή κοινότητα προκειμένου να χρηματοδοτήσει επαρκώς το πρόγραμμα του ΟΗΕ και να διασφαλιστεί ότι δεν λιμοκτονούν άνθρωποι, τόνισε η πρόεδρος της επιτροπής Νόμπελ. Το Πρόγραμμα του ΟΗΕ θα άξιζε το Νόμπελ Ειρήνης, ακόμη κι αν δεν υπήρχε η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά ο ιός έκανε πιο έντονους τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να απονεμηθεί στο πρόγραμμα, εξήγησε η επικεφαλής.

https://instagram.com/p/CGHig4DAz0Y/

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους φετινούς υποψηφίους, ήταν και η Greta Thunberg ενώ για το φετινό βραβείο Νόμπελ υπήρχαν 318 υποψηφιότητες, που αφορούσαν 211 άτομα και 107 οργανισμούς.