AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

UPDATE #NOW

#ImWithSanna: Το κίνημα που υποστηρίζει την Πρωθυπουργό της Φινλανδίας για την «ακατάλληλη εμφάνισή της για μια γυναίκα σ’ αυτό το αξίωμα»


The Jennettes

17 Οκτωβρίου 2020

#ImWithSanna: Το κίνημα που υποστηρίζει την Πρωθυπουργό της Φινλανδίας για την «ακατάλληλη εμφάνισή της για μια γυναίκα σ’ αυτό το αξίωμα»

Εδώ και περίπου μία εβδομάδα, η νεότερη Πρωθυπουργός του κόσμου, Sanna Marin δέχεται έντονη κριτική για το γεγονός ότι αποφάσισε να φωτογραφηθεί στο περιοδικό μόδας Trendi, φορώντας μαύρο σακάκι με βαθύ ντεκολτέ, χωρίς σουτιέν.

Η Πρωθυπουργός της Φινλανδίας έχει αποκτήσει τις τελευταίες ημέρες ένθερμους οπαδούς, αλλά και φανατικούς επικριτές για τη συγκριμένη στιλιστική επιλογή. Πολλοί χαρακτήρισαν την εμφάνισή της «ακατάλληλη για μια γυναίκα σ’ αυτό το αξίωμα» σε περίοδο τέτοιας παγκόσμιας κρίσης, ωστόσο περισσότεροι είναι αυτοί που υπερασπίζονται την απόφασή της, υψώνοντας τη φωνή τους σε όσους συσχετίζουν μία ενδυματολογική επιλογή με τη σωστή ή μη, διακυβέρνηση μιας χώρας.

https://instagram.com/p/CGKIHzaANWR/

Η ένθερμη υποστήριξη έγινε μάλιστα κίνημα με το hashtag #ImWithSanna, όπου έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες στο Instagram, καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες ανεβάζουν φωτογραφίες με παρόμοιο ντύσιμο για να αποδείξουν πως τα ρούχα δεν μπορούν να επηρεάσουν έναν άνθρωπο και τις ικανότητές του, ακόμη και όταν αυτές είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλές, δηλαδή ηγετικές. 

Η Marin, γεννήθηκε το 1985 και μεγάλωσε στην πόλη Pirkala με τις δύο μητέρες της. Όταν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο, έκανε μεταπτυχιακό στη Διοικητική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο του Tampere, το 2017. Στα 27 της εξελέγη δήμαρχος στην ίδια πόλη και τρία χρόνια αργότερα έγινε βουλευτής.

https://instagram.com/p/CGUkjsGBSoW/

Μετά την νίκη, που της προσέφερε την ανάληψη της ηγεσίας της Φινλανδίας στις 10 Δεκεμβρίου 2019, η ίδια δήλωσε πως δεν θα εργαστεί όπως οι προκάτοχοί της. "Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη. Δεν σκέφτηκα ποτέ την ηλικία και το φύλο μου. Σκέφτηκα τους λόγους για τους οποίους μπήκα στην πολιτική και τα πράγματα εκείνα, για τα οποία κερδίσαμε την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος".

https://instagram.com/p/CGU9eyBDuiI

Ανάμεσα στις προτεραιότητές της, είναι το περιβάλλον και η μείωση των εκπομπών άνθρακα. Ανάμεσα στα έργα που έχει κάνει μέχρι σήμερα και την συγκαταλέγουν στη λίστα με τους σπουδαιότερους πρωθυπουργούς παγκοσμίως, είναι και το γεγονός ότι η πρωθυπουργός έδωσε την θέση της στην Aava Murto για ένα 24ωρο, καθώς η Φινλανδία είναι μία χώρα, που συνεχίζει να λαμβάνει μέρος στο «Girls Takeover» της Plan International, που επιτρέπει σε εφήβους από χώρες σε όλο τον κόσμο να μπουν στη θέση ηγετών στην πολιτική και άλλους τομείς, για μια ημέρα.

Το κίνημα #ImWithSanna, που έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής, στη λεζάντα 1.900 αναρτήσεων στο Instagram, αποδεικνύει την υπεροχή και την αξία μιας γυναίκας Πρωθυπουργού μπροστά στην προκατάληψη και τα στερεότυπα, που δεν έχουν καμία θέση στη σύγχρονη κοινωνία.