UPDATE #NOW

Η Sarah McBride έγινε η πρώτη διεμφυλική Γερουσιαστής στην ιστορία των ΗΠΑ


The Jennettes

4 Νοεμβρίου 2020

Η Sarah McBride έγινε η πρώτη διεμφυλική Γερουσιαστής στην ιστορία των ΗΠΑ

Η Sarah McBride έγινε η πρώτη τρανς Γερουσιαστής στην ιστορία των ΗΠΑ, κερδίζοντας μία έδρα στο Ντέλαγουέρ. Με την νίκη της, η McBride γίνεται η πιο υψηλόβαθμη τρανς αξιωματούχος στις ΗΠΑ.

Είχε γράψει ιστορία και το 2016, όταν έγινε το πρώτα τρανς άτομο, που μίλησε ανοιχτά σε συνέδριο μεγάλου κόμματος στις ΗΠΑ. «Τα καταφέραμε. Κερδίσαμε. Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.   

Η McBride συγκέντρωσε μάλιστα το 86% των ψήφων εξ αποστάσεως. Το 2013 είχε εργαστεί στην προεκλογική καμπάνια του Beau Biden, του γιου του Joe Biden που έχασε αργότερα τη ζωή του από καρκίνο.

Παράλληλα, συνεργάστηκε μαζί του για τη συγγραφή του βιβλίου Gender Identity Nondiscrimination Act. Το 2018 ο Τζο Μπάιντεν έγραψε τον πρόλογο στο βιβλίο της Sarah McBride, σχετικά με τον αγώνα των τρανσέξουαλ για ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα

H McBride υποστηρίζει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και υπήρξε το πρώτο ανοιχτά τρανς άτομο, που εργάστηκε στον Λευκό Οίκο, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Barack Obama.     

«Σε όποιον ανησυχεί πως η αλήθεια τους και τα όνειρά τους είναι έννοιες ασυμβίβαστες, να γνωρίζετε πως η αλλαγή είναι πιθανή. Να γνωρίζετε πως η φωνής σας έχει αξία. Να ξέρετε πως μπορείτε να το κάνετε» έγραψε η γερουσιαστής των Δημοκρατικών λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες για τις αμερικανικές εκλογές 2020