UPDATE #NOW

The Queen’s Gambit: Γιατί όλοι μιλούν για τη νέα σειρά του Netflix


The Jennettes

4 Νοεμβρίου 2020

The Queen’s Gambit: Γιατί όλοι μιλούν για τη νέα σειρά του Netflix

Δεν χρειάζεται να ξέρετε σκάκι για να παρακολουθήσετε τη νέα μίνι σειρά του Netflix, «The Queen’s Gambit», όμως αν είστε γνώστες τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα την απολαύσετε περισσότερο. Πρόκειται για τη νέα δραματική σειρά της πλατφόρμας που έχει αγαπηθεί πολύ, σαρώνει σε κριτικές, ενώ βρίσκεται στο top 10 των πιο δημοφιλών προγραμμάτων της.

Η σειρά εξελίσσεται μέσα σε 7 επεισόδια και παρακολουθούμε την άνοδο της Μπεθ, μιας νεαρής ιδιοφυΐας, στο κόσμο του σκακιού. Το όνομα της σειράς αναφέρεται σε σκακιστικό όρο. Είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1983 και όχι σε αληθινή ιστορία και αφηγείται την ιστορία της ορφανής Beth Harmon που χρησιμοποιεί τον εθισμό της στα ηρεμιστικά χάπια για να τροφοδοτήσει το ιδιαίτερο ταλέντο της.

Η σειρά διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1960, που πολλές γυναίκες δεν έπαιζαν επαγγελματικά αυτό το άθλημα αλλά η Beth κάνει την ανατροπή. Αυτό το "ταξίδι" της Beth έχει πολλές δυσκολίες αφού η ίδια εθίζεται σε χάπια και αλκοόλ για να ξεπεράσει το άγχος που της δημιουργεί η επιθυμία της για νίκη, καθώς και το τραύμα του παρελθόντος από τον χαμό της μητέρας της.

Το σενάριο χαρακτηρίζεται από πολλούς κριτικούς έξυπνο, πολύπλοκο και συναισθηματικό και υπόσχεται να σας κρατήσει σε αγωνία. Κάτι που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι η παραγωγή και τα κοστούμια πείθουν απολύτως για την εποχή όπου διαδραματίζεται η ιστορία, δηλαδή την δεκαετία του ’50 και του ’60, γεγονός που κάνει τη σειρά ακόμη πιο ατμοσφαιρική.