UPDATE #NOW

Έφυγε από τη ζωή από κορωνοϊό ο «φούρναρης των φτωχών», Gianni Bernardinello


The Jennettes

23 Νοεμβρίου 2020

Έφυγε από τη ζωή από κορωνοϊό ο «φούρναρης των φτωχών», Gianni Bernardinello

Σε ηλικία 76 ετών έφυγε από τη ζωή ο Gianni Bernardinello, ένας αγαπητός από όλους τους Ιταλούς -και όχι μόνο- φούρναρης από το Μιλάνο. Αφηνε καλάθια γεμάτα ψωμί, πίτσες και γλυκά έξω από το κατάστημά του για ανθρώπους που χτυπήθηκαν οικονομικά από την πανδημία του κορωνοϊού. Τώρα και ο ίδιος νικήθηκε από τον ιό.

Ένας απλός φούρναρης, που κάθε μέρα χάριζε τα ψωμιά του σε ανθρώπους που δεν είχαν να φάνε. Μετά την έναρξη της πανδημίας, ο φούρνος του έγινε ένα σημείο όπου οι κάτοικοι άφηναν πακέτα με ζάχαρη, ζυμαρικά και σάλτσες στα καλάθια που έβαζε ο ίδιος και η οικογένειά του αρτοσκευάσματα, για να τα πάρουν οι πληγέντες της πανδημίας. Τα έβαζε σε ένα καλάθι ώστε να πάρει όποιος ήθελε. Πάνω από το καλάθι υπήρχε μία επιγραφή που έλεγε: «Να δίνουμε ένα χέρι βοήθειας σε όποιον το χρειάζεται: Πάρτε ελεύθερα και σκεφτείτε και τους άλλους». Στη συνέχεια εξαφανιζόταν, ώστε να μην φέρει σε δύσκολη θέση, όποιον έπαιρνε τα τρόφιμα.

Ο Gianni Bernardinello γεννήθηκε το 1943, στην πόλη Montù Beccaria στην Λομβαρδία. Ο πατέρας του ήταν εργάτης σε βιομηχανία αυτοκινήτων και η μητέρα του ήταν νοικοκυρά. Ξεκίνησε να δουλεύει σε ηλικία 12 ετών, ως βοηθός χρυσοχόου στο Μιλάνο για να βοηθήσει την οικογένειά του. Αγόρασε τον φούρνο Macchi και παρότι δεν είχε καμία πείρα ως φούρναρης έμαθε γρήγορα υπό την καθοδήγηση του φούρναρη που εργαζόταν εκεί. Μετονόμασε τον φούρνο σε «Berni» κάνοντάς τον σημείο αναφοράς στη γειτονιά.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits.