UPDATE #NOW

H νέα θλιβερή πραγματικότητα μέσα από ένα μοναδικό σκίτσο στο εξώφυλλο του «The New Yorker»


The Jennettes

2 Δεκεμβρίου 2020

H νέα θλιβερή πραγματικότητα μέσα από ένα μοναδικό σκίτσο στο εξώφυλλο του «The New Yorker»

Η μοναξιά και οι σχέσεις στην εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού αποτυπώνονται σε ένα σκίτσο με τίτλο «Love Life» στο περιοδικό «The New Yorker». Ο Adrian Tomine, ο καλλιτέχνης που το υπογράφει, θέλησε να αποτυπώσει τη «νέα πραγματικότητα», την οποία βιώνουμε όλοι εξαιτίας της πανδημίας, την απομόνωση, τη μοναξιά και τις σχέσεις όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά το παγκόσμιο ξέσπασμα του ιού.

Το σκίτσο απεικονίζει μια γυναίκα, η οποία βρίσκεται σε καραντίνα και συνομιλεί μέσα από βιντεοκλήση με κάποιον, σε ένα ιδιαίτερο ραντεβού ενώ πίνει ένα ποτήρι κρασί. Φορά το καλό της πουκάμισο από πάνω και σκουλαρίκια, ενώ είναι βαμμένη για να εντυπωσιάσει τον συνομιλητή της, όμως από κάτω είναι ντυμένη πρόχειρα και με παντόφλες. Ο χώρος γύρω είναι ακατάστατος και γεμάτος μάσκες και αντισηπτικά. Ένα χάος που πολλές φορές αντικατοπτρίζει και την πιεστική συναισθηματικά κατάσταση που μας προκαλεί ο εγκλεισμός.

Στη νέα αυτή πραγματικότητα, από την οποία δεν ξέρει κανείς αν μπορεί να ξεφύγει, οι σχέσεις -που τόσο έχουμε ανάγκη τώρα- περιορίζονται στην ψηφιακή επικοινωνία, γεγονός θλιβερό.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits