UPDATE #NOW

Πώς η «απραξία» της καραντίνας μπορεί να σας καταστήσει πιο ευφυή


4 Δεκεμβρίου 2020

Πώς η «απραξία» της καραντίνας μπορεί να σας καταστήσει πιο ευφυή

Μαζί με μερικά σημαντικά «σημάδια» του χαρακτήρα και του DNA σας, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η πρόσκαιρη απραξία αναπτύσσει την οξύνοια-και τη μακροζωία.

Υπάρχει μια μακρά λίστα επιστημονικών ερευνών και δημοσιεύσεων, οι οποίες καταδεικνύουν πως οι πιο έξυπνοι άνθρωποι στον κόσμο μοιράζονται μερικά κοινά χαρακτηριστικά: Είναι πρωτότοκοι, αριστερόχειρες, λεπτοί, ψηλοί, διαθέτουν υψηλή αίσθηση του χιούμορ και διακρίνονται για τις προοδευτικές έως και επαναστατικές τους ιδέες -ένα ή δυο απ’ αυτά, ή και όλα μαζί.

Μολαταύτα, σε άρθρο του Independent διαβάζουμε ότι οι κοινωνικοί ψυχολόγοι Ντέιβιντ Ντιούνιγκ και Τζάστιν Κρούγκερ (αμφότεροι καθηγητές με πανεπιστημιακές έδρες και πλούσιο ερευνητικό έργο), διεξήγαγαν πριν καιρό μια μελέτη για λογαριασμό του πανεπιστημίου Κορνέλ στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την οποία απέδειξαν ότι η πρόσκαιρη αποχή από οποιαδήποτε επαγγελματική, οικογενειακή ή κοινωνική υποχρέωση, οδηγεί τον εγκέφαλο να αναπτύσσει ενός είδους αναβαθμισμένης οξύνοιας και βαθύτερης σοφίας. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.