UPDATE #NOW

TIME: Οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής γίνονται το «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το αναγνωστικό κοινό του περιοδικού


The Jennettes

8 Δεκεμβρίου 2020

TIME: Οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής γίνονται το «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το αναγνωστικό κοινό του περιοδικού

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι άνθρωποι που κάνουν delivery, οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να μάχονται στην πρώτη γραμμή κατά του κορωνοϊού, θέτοντας σε ρίσκο την ίδια τους τη ζωή, είναι οι νικητές του περιοδικού TIME ως "τα πρόσωπα της χρονιάς", όπως ακριβώς ψηφίστηκαν από το αναγνωστικό κοινό. Οι παραπάνω ήρωες κέρδισαν με 6.5% στο σύνολο των περίπου 8 εκατομμυρίων ψήφων στη φετινή δημοσκόπηση, που κάλεσε τους αναγνώστες να επιλέξουν έναν άνθρωπο ή μια ομάδα ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή για το 2020. 

Οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή κατά της μάχης του κορωνοϊού, ξεπέρασαν σε ψήφους άλλα υποψήφια ονόματα. Ανάμεσα στα 80 που υπολογίζονται ότι ήταν συνολικά, και αυτά του Donald Trump και του Mark Zuckerberg. Ο επιφανής ανοσολόγος των ΗΠΑ, Dr. Anthony Fauci, που είναι ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων από το 1984, έρχεται δεύτερος στην ψήφο του κοινού, συγκεντρώνοντας το 5%.

Το πυροσβεστικό σώμα κατέκτησε την τρίτη θέση με 4.3%, οι οποίοι έχουν θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους προκειμένου να σώσουν χιλιάδες ζωές από την αρχή του έτους, αρκεί να κοιτάξει κανείς πίσω στις φωτιές της Αυστραλίας μέχρι τις δυτικές ΗΠΑ.

Το 4% των ψήφων συγκέντρωσαν οι ακτιβιστές πίσω από το Black Lives Matter που έγιναν πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία πολλών διεθνών κινημάτων και διαμαρτυριών ενάντια στον φυλετικό ρατσισμό και την αστυνομική βία. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, που κέρδισε στις φετινές εκλογές τον Donald Trump, απέσπασε το 3,8% της συνολικής ψηφοφορίας καθώς επρόκειτο για μια ιστορική νίκη. Πέρα από την καταμέτρηση των ψήφων, όπως σημειώθηκαν από το αναγνωστικό κοινό, η τελική ανακοίνωση του φετινού προσώπου από το περιοδικό, θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου στο τηλεοπτικό κανάλι του NBC, κάνοντας το κοινό να ανυπομονεί για την τελική επιλογή του ονόματος που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή μέσα στο αντίξοο 2020. 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

 

jenny.gr