UPDATE #NOW

«Thrive»: Το γυναικείο άγαλμα που συμβολίζει την ελπίδα μέσα στην πανδημία


The Jennettes

15 Δεκεμβρίου 2020

«Thrive»: Το γυναικείο άγαλμα που συμβολίζει την ελπίδα μέσα στην πανδημία

Η χρονιά που σε λίγο μας αποχαιρετά, ήταν αναμφίβολα αρκετά αντίξοη και γεμάτη προκλήσεις. Ωστόσο, αυτό που έχουμε ίσως περισσότερο από ποτέ, ανάγκη είναι η ελπίδα για το μέλλον. Αυτή την απαιτούμενη αισιόδοξη νότα κατάφερε να περάσει ο καλλιτέχνης, Daniel Popper μέσα από το πρόσφατο έργο του. 

Ονομάζοντας το γλυπτό του "Thrive", ο καλλιτέχνης σκέφτηκε να δημιουργήσει μια "σπασμένη" γυναίκα που σκίζει το στέρνο της, συμβολίζοντας τη μεταμόρφωση και την ελπίδα. Ωστόσο, μπορεί κανείς να δει ένα τούνελ στο άνοιγμα που δημιουργείται, το οποίο είναι καλυμμένο με φυτά και καλεί τον κόσμο να το διασχίσει. Ακριβώς σε αυτό το σημείο γεννιέται η ελπίδα μέσα στο χάος και την απόγνωση που έχει προκαλέσει η πανδημία. 

Με μια ισχυρή αντίθεση μεταξύ του γκρι εξωτερικού και του πράσινου εσωτερικού, δημιουργείται σταδιακά η μεταφορά προς την ελπίδα, την ανακούφιση και τη γαλήνη. Το εκθαμβωτικό έργο τέχνης ζυγίζει 14 τόνους και είναι φτιαγμένο από ενισχυμένο τσιμέντο. 

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης αποφάσισε να φιλοτεχνήσει ένα δημόσιο installation στο Society Las Olas, ένα συγκρότημα κατοικιών στο Fort Lauderdale της Φλόριντα ενώ η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μοιράζει απλόχερα χαμόγελα στους θεατές.

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr