UPDATE #NOW

Τι είναι το burnout της καραντίνας και πώς να το καταπολεμήσετε


15 Δεκεμβρίου 2020

Τι είναι το burnout της καραντίνας και πώς να το καταπολεμήσετε

Ποια είναι η μία και μόνη λύση που συστήνουν οι επιστήμονες για τη σωματική και ψυχική υπερκόπωση που βιώνετε στην πανδημία.

Ο εγκλεισμός στο σπίτι μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ότι η ζωή σας έχει πατήσει «pause», και, αυτό σας γεμίζει απογοήτευση και απελπισία. «Αυτό το αίσθημα είναι πιθανό να οδηγήσει την πλειοψηφία των ενεργών ανθρώπων και των ατόμων με καριέρα σε υψηλότερο επίπεδο άγχους από ό,τι μπορεί να έχουν συνηθίσει, χωρίς ωστόσο να έχουν πρόσβαση στους συνηθισμένους μηχανισμούς αντιμετώπισης -όπως το να επισκεφθούν το γυμναστήριο, να δουν τους φίλους και να αγκαλιάσουν τους συγγενείς τους», λέει ο καθηγητής ρευματολογίας Δρ Τζέραλντ Κόκλεϊ, ιδρυτής της κλινικής Κόπωσης Fatigue Clinic στο Λονδίνο. «Το πρόβλημα με το να μην μπορείτε να κάνετε εντελώς τίποτε απέναντι σε τέτοιου είδους συναισθήματα και συμπεριφορές, είναι η πιθανότητα να εισέλθετε εύκολα σε μια φάση διαρκούς και έντονης εξάντλησης, με παρόμοια συμπτώματα που δημιουργεί η επαγγελματική υπερκόπωση-ευερεθιστικότητα, αϋπνία το βράδυ και υπνηλία την ημέρα, πονοκεφάλους, γαστρεντερικά προβλήματα καθώς και μηδενική διάθεση για σεξ», τονίζει ο Δρ Κόκλεϊ.

Σύμφωνα με τον ειδικό, το burnout της καραντίνας είναι εξαιρετικά κοινό σύμπτωμα, με τους περισσότερους ασθενείς να έχουν σημαντική δυσκολία να κοιμηθούν, να χαλαρώσουν ή να αποδώσουν σωστά στις απαιτήσεις της τηλεργασίας. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.