UPDATE #NOW

Το Twitter αναστέλλει μόνιμα τον λογαριασμό του Trump και εξηγεί το γιατί


The Jennettes

9 Ιανουαρίου 2021

Το Twitter αναστέλλει μόνιμα τον λογαριασμό του Trump και εξηγεί το γιατί

Μετά τα αιματηρά επεισόδια στο Καπιτώλιο που έγιναν από διαδηλωτές- οπαδούς του Donald Trump και είχαν ως στόχο να διαμαρτυρηθούν κατά της εκλογικής νίκης του Joe Biden έπειτα από παρότρυνση του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, ο ίδιος συνέχισε να έχει προκλητική στάση μέσα από αναρτήσεις του στα social media. 

Πριν λίγες ημέρες, το Facebook και το Instagram προχώρησαν σε επ' αόριστον διακοπή της λειτουργίας των λογαριασμών του ενώ το Twitter μόλις ανακοίνωσε πως αναστέλλει μόνιμα τον λογαριασμό του Trump έπειτα από δύο tweet που έκανε το πρωί της Παρασκευής και θεωρήθηκαν σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ως «εξαιρετικά πιθανά να ενθαρρύνουν και να εμπνεύσουν ανθρώπους να επαναλάβουν τις εγκληματικές ενέργειες που έλαβαν χώρα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021».

Η διαρκής παραβίαση των κανονισμών της πλατφόρμας αλλά και ο κίνδυνος πως ο Donald Trump είναι ικανός μέσω των αναρτήσεων του να υποκινήσει περισσότερη βία, ήταν οι βασικοί λόγοι πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση που αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα για τον απερχόμενο πρόεδρο. Η εταιρεία προειδοποίησε μάλιστα, ότι σχέδια για «μελλοντικές ένοπλες διαμαρτυρίες» διαδίδονται στο Twitter και αλλού, «συμπεριλαμβανομένης μιας προτεινόμενης δεύτερης επίθεσης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ και σε κτίρια καπιτωλίων πολιτειών στις 17 Ιανουαρίου 2021».

Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Παρασκευής ο Trump προσπάθησε να χρησιμοποιήσει άλλους λογαριασμούς για να δηλώσει την απογοήτευση και τα παράπονά του, μιλώντας μεταξύ άλλων και για την υπονόμευση της ελευθερίας του λόγου, ωστόσο το Twitter φρόντισε να κατεβάσει γρήγορα τις αναρτήσεις του. 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits