UPDATE #NOW

Έρευνα: Ένας στους 10 εργαζομένους θέλει να δουλεύει από το σπίτι γυμνός


The Jennettes

11 Ιανουαρίου 2021

Έρευνα: Ένας στους 10 εργαζομένους θέλει να δουλεύει από το σπίτι γυμνός

Μία νέα κατάσταση που επέβαλε η πανδημία, είναι η τηλεργασία που καλώς ή κακώς, έγινε κι αυτή μέρος της καθημερινότητάς μας. Ορισμένοι εργαζόμενοι από το σπίτι το απολαμβάνουν και άλλοι νιώθουν λιγότερη έμπνευση και παραγωγικότητα, υπάρχουν όμως κι εκείνοι που ανακάλυψαν κάποιες "ένοχες" απολαύσεις.

Σύμφωνα με μια νέα παγκόσμια έρευνα της Kaspersky, η οποία μελέτησε τις συμπεριφορές 8.000 εργαζομένων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 1 στους 10 ερωτηθέντες (11%) δήλωσε ότι του άρεσε να εργάζεται γυμνός. Άλλες καινοτομίες που προτιμούν οι εργαζόμενοι, περιλαμβάνουν την απόλαυση ευκαιριών για σύντομο ύπνο (36%), το binge-watching σειρών στο Netflix (23%) και την εργασία έξω στον κήπο ή σε μπαλκόνι (27%).

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, οι εργαζόμενοι σε καθεστώς τηλεργασίας φέτος αντιμετώπισαν προκλήσεις ψυχικής υγείας και ευεξίας, όπως πιέσεις φροντίδας παιδιών και ψηφιακής συνδεσιμότητας. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων επωφελήθηκε απλά από την εργασία με άνετα ρούχα: το 48% συνήθισε αυτόν τον τρόπο ζωής και θα ήθελε να τον κάνει κανόνα στο μέλλον. Το γεγονός ότι αποχαιρέτισαν τις μεγάλες μετακινήσεις ευχαρίστησε τους εργαζομένους.

Άλλες απολαύσεις που προτιμούν οι υπάλληλοι, περιλαμβάνουν περισσότερο χρόνο για βιντεοπαιχνίδια (18%), γεύματα σε πακέτο (16%) και λιγότερο ντους (8%). Ωστόσο, αυτή η αλλαγή φέρνει ξανά στο επίκεντρο το θέμα της ψηφιακής ασφάλειας και προστασίας του προσωπικού μας απορρήτου.

Η Marina Titova, επικεφαλής του μάρκετινγκ καταναλωτικών προϊόντων στην Kaspersky, δήλωσε: «Αυτό το lockdown αποδείχθηκε αμφίδρομο για άτομα των οποίων η δουλειά τούς επιτρέπει να εργάζονται από το σπίτι. Από τη μία πλευρά, οι υπάλληλοι είχαν τελικά την ευκαιρία να ξεχάσουν τα μειονεκτήματα της μεγάλης πόλης και να αρχίσουν να εργάζονται σε μια πιο άνετη ατμόσφαιρα. Από την άλλη πλευρά, αντιμετώπισαν πολλές προκλήσεις όταν αγωνίζονταν να παραμείνουν παραγωγικοί, αναδιοργανώνοντας τον χώρο εργασίας τους και αναπτύσσοντας νέες συνήθειες. Όταν εργάζεστε από το σπίτι, το απόρρητό σας τίθεται σε μεγαλύτερο κίνδυνο, καθιστώντας ζωτικής σημασίας την ψηφιακή σας ασφάλεια».

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits