UPDATE #NOW

Plaisiobots: Η μαθητική ομάδα ρομποτικής δημιούργησε τον απόλυτο "βοηθό" για άτομα με προβλήματα όρασης


The Jennettes

14 Ιανουαρίου 2021

Plaisiobots: Η μαθητική ομάδα ρομποτικής δημιούργησε τον απόλυτο "βοηθό" για άτομα με προβλήματα όρασης

Η μαθητική ρομποτική ομάδα Plaisiobots, η οποία κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής τον Δεκέμβριο, βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία σας. Ήμουν πάντα πολύ κοντά σε όλους τους διαγωνισμούς της ρομποτικής και θέλω να σας πω ότι ενθουσιάζομαι από το ταλέντο, την ευρηματικότητα, το ενδιαφέρον που δείχνουν όλες οι ομάδες της ρομποτικής.

Και όταν βέβαια μπορούν και διακρίνονται σε διεθνείς διαγωνισμούς ακόμα καλύτερα. Μας κάνετε, όλες και όλους, εξαιρετικά υπερήφανους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υποδέχθηκε προσωπικά την ομάδα στο γραφείο του.

Το θέμα του διαγωνισμού, ο οποίος έγινε ψηφιακά, αφορούσε το μέλλον των μετακινήσεων. Η ομάδα Plaisiobots, που αποτελείται από τον 16χρονο Χρίστο Ρεντζή, την 15χρονη Ίριδα Αγγελοπούλου, την 14χρονη Βασιλική Ηλιάδη και τον 13χρονο Αλκιβιάδη Κωτσικόπουλο, υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας Διάνας Βουτηράκου και του βοηθού προπονητή Ιάσονα Σόμογλου, σχεδίασε, κατασκεύασε και προγραμμάτισε ένα ρομποτικό μπαστούνι για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων ανθρώπων που έχουν προβλήματα όρασης.

Το μπαστούνι, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για εξωτερικούς χώρους, αναγνωρίζει εμπόδια προστατεύει και επικοινωνεί με τα φανάρια των πεζών για να ενημερώνει το χρήστη αν είναι πράσινα ή κόκκινα. Διαθέτει επίσης εφαρμογή εντοπισμού μέσω bluetooth.

Τα παιδιά έκαναν επίδειξη και του εξήγησαν ότι εμπνεύστηκαν από την εικόνα μίας γυναίκας με προβλήματα όρασης η οποία δυσκολευόταν να διασχίσει τη διάβαση πεζών λόγω σταθμευμένων αυτοκινήτων.

Η Διεθνής Ολυμπιάδα Ρομποτικής πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1999. Στον διαγωνισμό του 2020 έλαβαν μέρος περισσότεροι από 500 νεαροί συμμετέχοντες, παρά τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Η ομάδα Plaisiobots συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της εταιρείας Πλαίσιο και στελεχώνεται από παιδιά και συγγενείς εργαζομένων της επιχείρησης.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits