UPDATE #NOW

Η πρώτη μέρα του Joe Biden στο χαοτικό Οβάλ Γραφείο μέσα από το συγκλονιστικό εξώφυλλο του περιοδικού TIME


The Jennettes

22 Ιανουαρίου 2021

Η πρώτη μέρα του Joe Biden στο χαοτικό Οβάλ Γραφείο μέσα από το συγκλονιστικό εξώφυλλο του περιοδικού TIME

Το περιοδικό TIME κυκλοφόρησε το αναμνηστικό του εξώφυλλο προς τιμήν της ορκωμοσίας του Joe Biden, περνώντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο νέος Πρόεδρος της Αμερικής πρέπει να δουλέψει σκληρά για να μαζέψει τα «σπασμένα κομμάτια» που άφησε πίσω του ο Donald Trump.

Πρόσφατα, ο Joe Biden και η Kamala Harris ονομάστηκαν και οι δύο «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το περιοδικό, αναγνωρίζοντάς τους με αυτόν τον τρόπο την επικράτησή τους απέναντι στον Trump στις προεδρικές εκλογές με 81 εκατομμύρια ψήφους, αριθμός που έσπασε κάθε ρεκόρ στην ιστορία της χώρας.

Το εξώφυλλο παρουσιάζει τον Biden να κοιτάει έξω από το μπαλκόνι σε έναν κόκκινο ουρανό, με το Οβάλ γραφείο να είναι φανερά βανδαλισμένο από υποστηρικτές του Donald Trump. Τα γκράφιτι, η ακαταστασία και η μεγάλη στοίβα από έγγραφα είναι μία δήλωση για τις αποτυχίες του πρώην Προέδρου.

Το θέμα του εξωφύλλου επιμελήθηκε o Αμερικανός καλλιτέχνης Tim O' Brien και διερευνά την πρόκληση που αντιμετωπίζει ο Joe Biden στο να κρατήσει την υπόσχεσή του να ενοποιήσει τη χώρα. Συγκεκριμένα, όπως γράφει:

«Ο προκάτοχός του, μετά από δύο μήνες προσπάθειας να παραμείνει στην εξουσία ανατρέποντας τη βούληση του λαού, είπε στον αμερικανικό λαό να «έχει μια καλή ζωή» πριν παραλείψει την ορκωμοσία. Ο Joe Biden μπορεί να μην καταφέρει ποτέ να ενοποιήσει την Αμερική. Αυτό μπορεί να μην είναι καν δυνατό σε ένα έθνος τόσο επηρεασμένο από παραπληροφόρηση και ψευδαίσθηση. Αλλά αν μπορεί να κάνει τους Αμερικανούς που διαφωνούν για οτιδήποτε άλλο να συμφωνήσουν για τη δημοκρατική διαδικασία, εάν μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της πολιτικής συζήτησης στο βασίλειο της αλήθειας, εάν μπορεί να προσφέρει αρκετές λύσεις για να αποκαταστήσει κάποια μικρή πίστη στην κυβέρνηση, αυτό θα ήταν μια αρχή».

Η κατάληψη του Καπιτωλίου από υποστηρικτές του Trump με σκοπό την ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος, είναι πολύ πρόσφατη στην μνήμη του Αμερικανικού λαού και ο καλλιτέχνης που φιλοτέχνησε το εξώφυλλο, υποστηρίζει πως η κληρονομιά του Biden θα διαμορφωθεί ανάλογα με το πώς θα διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα της χώρας από εδώ και πέρα. «Η Αμερική δεν θα είναι ακόμη ενωμένη, αλλά θα μπορούσε να είναι επαρκώς ενωμένη», δηλώνει.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits