UPDATE #NOW

Η Ιαπωνία διαψεύδει τους Times και δηλώνει πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν 


The Jennettes

22 Ιανουαρίου 2021

Η Ιαπωνία διαψεύδει τους Times και δηλώνει πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά αφού ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο να μην μπουν σε παύση λόγω της πανδημίας. 

Ο πρωθυπουργός  έκανε τη δήλωση αυτή μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας "The Times", η οποία ανέφερε ότι  οι Αγώνες θα πρέπει να ακυρωθούν, εξαιτίας της πανδημίας. Τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε το δημοσίευμα των Times του Λονδίνου αναληθές. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο οποίος μίλησε ενώπιον του κοινοβουλίου, διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί στενά με την οργανωτική επιτροπή των αγώνων και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Από την πλευρά της, η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, οι οποίοι κανονικά θα διεξάγονταν το 2020, ανέφερε πως θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διεξαχθεί η διοργάνωση με ασφάλεια. Πρόσθεσε ότι όλοι οι εταίροι, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, παραμένουν προσηλωμένοι στη διεξαγωγή των αγώνων το καλοκαίρι. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα ώστε να είναι εφικτή.

Ο Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε μάλιστα πως οι αγώνες θα δώσουν «ελπίδα» και «θάρρος» στους πολίτες όλου του κόσμου. 

Δείτε ακόμη:

jenny.gr