UPDATE #NOW

Η Παγκόσμια Ιστιοπλοΐα ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου


The Jennettes

23 Ιανουαρίου 2021

Η Παγκόσμια Ιστιοπλοΐα ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας (World Sailing) με ανακοίνωση που εξέδωσε στηρίζει απόλυτα την Σοφία Μπεκατώρου, ύστερα από καταγγελίες που έκανε η Ολυμπιονίκης και τη συγχαίρει για τη γενναιότητά της.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της που πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στην επίσημη ιστοσελίδα της αναφέρει: «Η Σοφία είναι απίστευτη αθλήτρια, γνωστή για το πάθος και την αφοσίωσή της στο άθλημα. Έχει υπάρξει πρωτοπόρος στο νερό και τώρα έξω από αυτό. Ελπίζω ότι η γενναιότητά της θα μπορέσει να εμπνεύσει άλλους που έχουν αδικηθεί να μιλήσουν και εκείνοι που έχουν διαπράξει τέτοια εγκλήματα να λογοδοτήσουν».

Η ίδια η Ομοσπονδία συνεχίζει: «Η World Sailing, ως ο παγκόσμιος φορέας για το άθλημα της ιστιοπλοΐας, έχει μηδενική ανοχή για κακοποίηση και παρενόχληση σε οποιαδήποτε μορφή. Οι ιστιοπλόοι έχουν το δικαίωμα σε μια θετική και ευχάριστη εμπειρία του αθλήματος σε ένα ασφαλές περιβάλλον και χωρίς φόβο κατάχρησης και παρενόχλησης. Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας έχει δεσμευτεί να προστατεύει και να διασφαλίζει την ευημερία των ατόμων στο άθλημα».

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην ελληνική ιστιοπλοΐα μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, αλλά και τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη για κατάχρηση εξουσίας από τη διοίκηση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, κατάφεραν να κινητοποιήσουν την Παγκόσμια Ομοσπονδία, η οποία παρακολουθεί με αγωνία και προβληματισμό όλα όσα συμβαίνουν στον ελληνικό χώρο αθλητισμού.

Υπενθυμίζουμε πως τις προηγούμενες μέρες, πολλοί Έλληνες Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές και προπονητές της Ιστιοπλοΐας, βρέθηκαν στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου και έστειλαν επιστολή στην Παγκόσμια Ομοσπονδία. Η Ολυμπιονίκης έχει λάβει τη συμπαράσταση και υποστήριξη και από τους συναθλητές της, αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο, ξεκινώντας ένα άτυπο ελληνικό #metoo κίνημα, ενώ στο Twitter έχει δημιουργηθεί το hashtag #ΜετηνΣοφία, περιλαμβάνοντας μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης των ανθρώπων.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits