UPDATE #NOW

Έφυγε από τη ζωή η θρυλική κωμικός Cloris Leachman


The Jennettes

28 Ιανουαρίου 2021

Έφυγε από τη ζωή η θρυλική κωμικός Cloris Leachman

H Αμερικανίδα ηθοποιός Cloris Leachman, κάτοχος οκτώ βραβείων Emmy, ενός Όσκαρ για το «The Last Picture Show» και μιας Χρυσής Σφαίρας, πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 94 ετών. Η manager της Leachman ανέφερε ότι η ηθοποιός πέθανε από φυσικά αίτια στο σπίτι της στο Encinitas της Καλιφόρνια.

«Ήταν προνόμιο να συνεργάζομαι με την Cloris Leachman, μια από τις πιο άφοβες ηθοποιούς της εποχής μας», δήλωσε η Juliet Green. «Δεν υπήρχε κανένας σαν την Cloris. Με μια ματιά είχε την ικανότητα να σε κάνει να σπαράξει η καρδιά σου ή να σε κάνει να γελάσεις μέχρι δακρύων. Ποτέ δεν ήξερες τι θα έλεγε ή θα έκανε η Cloris. Η απρόβλεπτη ποιότητα ήταν μέρος της απαράμιλλης μαγείας της» πρόσθεσε.

Η Leachman, που εμφανίστηκε σε τρεις από τις κωμικές ταινίες του Mel Brooks παρέμεινε ενεργή ενώ ήταν διαγωνιζόμενη και στο "Dancing With the Stars" στην ηλικία των 82 ετών. Το 2019 εμφανίστηκε στην επανέκδοση της κωμικής σειράς «Mad About You» ενώ δύο ταινίες που γύρισε το 2019 και το 2020 δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει.

Η Leachman μεγάλωσε στο Des Moines της Αϊόβα και σπούδασε υπό τον Ελία Καζάν στο Actors Studio στη Νέα Υόρκη, με τον Μάρλον Μπράντο συμμαθητή της. Ξεκινώντας στα τέλη της δεκαετίας του 1940, οι πρώτες δουλειές της περιελάμβαναν τη σκηνή με την Κάθριν Χέπμπορν στο «As You Like It», καθώς και μικρούς ρόλους σε ταινίες και τηλεοπτικά δράματα.

Μια από τις πρώτες δουλειές της ήταν η συμμετοχή της στη «Lassie» στα τέλη της δεκαετίας του 1950. Κέρδισε Emmy ως καλύτερη ηθοποιός το 1974 και το 1975 για την ερμηνεία της στο «Mary Tyler Moore Show», το οποίο οδήγησε στη δική της spin-off σειρά, «Phyllis». Με αυτή την την ερμηνεία κέρδισε το 1976 και μία Χρυσή Σφαίρα. Υπήρξε υποψήφια άλλες 3 φορές.

Κέρδισε επίσης Emmy για τον ρόλο της ως ως Grandma Ida στο «Malcolm in the Middle» το 2002 και το 2006, καθώς και για το δράμα «Promised Land» το 1998 μεταξύ άλλων. Προτάθηκε ακόμα 12 φορές και κέρδισε επίσης το Daytime Emmy το 1972. Κέρδισε Όσκαρ για την ερμηνεία της ως Ruth Popper, στο «The Last Picture Show».

Χαρακτηριστικές ήταν οι εμφανίσεις της στις ταινίες του Brooks, παίζοντας κωμικούς, κακούς χαρακτήρες στο "Young Frankenstein" και "High Anxiety" και την Madame Defarge από το "A Tale of Two Cities" στο "History of the World: Part 1". Η ηλικία δεν αποτέλεσε ποτέ εμπόδιο για εκείνη. Το 2008, έγινε η μεγαλύτερη διαγωνιζόμενη που συμμετείχε ποτέ στο «Dancing With the Stars» ενώ ακολούθησε και η εμφάνισή της στο reality show "Celebrity Wife Swap."

Ήταν ορκισμένη χορτοφάγος ενώ στα 70 της εμφανίστηκε γυμνή - με το σώμα της ζωγραφισμένο με φρούτα και λαχανικά - στο εξώφυλλο του περιοδικού Alternative Health το 1997. Η Leachman και ο σκηνοθέτης-παραγωγός George Englund παντρεύτηκε το 1953 και χώρισαν το 1979. Είχαν πέντε παιδιά.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits