UPDATE #NOW

#GretaThunbergExposed: Το hashtag που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες προκαλώντας αντιδράσεις γύρω από τη νεαρή ακτιβίστρια


The Jennettes

4 Φεβρουαρίου 2021

#GretaThunbergExposed: Το hashtag που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες προκαλώντας αντιδράσεις γύρω από τη νεαρή ακτιβίστρια

Η περιβαλλοντική ακτιβίστρια, Greta Thunberg μοιράστηκε σήμερα στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, ένα «ενημερωμένο toolkit (έγγραφο)» για τη συνεχιζόμενη διαμαρτυρία των αγροτών της Ινδίας ενάντια στους γεωργικούς νόμους, ενώ διέγραψε το προηγούμενο tweet που εξέθετε τη διεθνή προπαγάνδα εναντίον της χώρας.

Το αρχικό tweet, το οποίο η νεαρή ακτιβίστρια δημοσίευσε και παρακινούσε τον κόσμο να «βοηθήσει», δεν έμεινε για πολλή ώρα στη δημοσιότητα, καθώς όταν άρχισαν να υπάρχουν αντιδράσεις και να την κατηγορούν για προπαγάνδα, σβήστηκε αμέσως. 

Υπάρχει μάλιστα, και hashtag στο Twitter με όνομα #GretaThunbergExposed.

Το έγγραφο στο tweet της Thunberg είχε λεπτομέρειες σχετικά με τις διαμαρτυρίες στις 26 Ιανουαρίου και άλλες διαδηλώσεις στους δρόμους, ενώ στιγμιότυπα οθόνης των εγγράφων κοινοποιήθηκαν ευρέως στα κοινωνικά μέσα.

Η Thunberg δημοσίευσε αργότερα ένα νέο tweet, υποστηρίζοντας ότι το έγγραφο καταργήθηκε επειδή είχε παλιά ημερομηνία, καθώς επίσης και έναν σύνδεσμο για το «ενημερωμένο toolkit».

Οι διαφορές σε σχέση με το προηγούμενο ήταν πως ενθάρρυνε τους ανθρώπους να διοργανώσουν διαμαρτυρίες αλληλεγγύης είτε σε πρεσβείες της Ινδίας είτε κοντά σε γραφεία τοπικής αυτοδιοίκησης ή γραφεία διαφόρων πολυεθνικών εταιρειών των Adani και Ambani, καθώς και οργανωμένη διαδικτυακή προπαγάνδα σχετικά με μία λίστα που υπήρχε με «επείγουσες πράξεις», όπως «ψηφιακή απεργία» με το hashtag «Ask India Why», επισήμανση των επίσημων λογαριασμών @PMOIndia, @nstomar (Υπουργός Γεωργίας και Πρόνοιας των Αγροτών), τους αρχηγούς άλλων εθνών και διεθνείς οργανισμούς όπως το ΔΝΤ, ΠΟΕ, και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Άλλες διασημότητες που έγραψαν tweet σχετικά με το θέμα, είναι η διάσημη τραγουδίστρια Rihanna, που μοιράστηκε ένα άρθρο του CNN σχετικά με την αναστολή του διαδικτύου σε ιστότοπους όπου οι αγρότες διαμαρτύρονται. «Γιατί δεν μιλάμε για αυτό;!» έγραψε στο Twitter, προσθέτοντας τα hashtags #FarmersProtest.

Μια δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών (MEA) ανέφερε ότι η κριτική από ξένες διασημότητες και οι προσπάθειες «κινητοποίησης της διεθνούς υποστήριξης εναντίον της Ινδίας» σχετικά με τον χειρισμό των διαμαρτυριών των αγροτών από την κυβέρνηση, χωρίς να εξακριβωθούν τα γεγονότα, δεν ήταν ούτε «ακριβείς ούτε υπεύθυνες».

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr