UPDATE #NOW

Μητσοτάκης: Ολικό lockdown στην Αττική για να προλάβουμε – Άμυνα στην ύστατη επίθεση του ιού πριν τη νίκη του εμβολίου


9 Φεβρουαρίου 2021

Μητσοτάκης: Ολικό lockdown στην Αττική για να προλάβουμε – Άμυνα στην ύστατη επίθεση του ιού πριν τη νίκη του εμβολίου

Την ευθύνη των πρόσθετων μέτρων ανέλαβε με μήνυμα που απηύθυνε στον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός.

Για «άμυνα» στην «ύστατη επίθεση του ιού πριν από την οριστική νίκη του εμβολιασμού» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του προς τους πολίτες. Σ' αυτό ανακοίνωσε την αυστηροποίηση των μέτρων για την Αττική, εξαιτίας της αύξησης των νοσηλειών που όπως επισήμανε «σταδιακά γεμίζουν τις δομές υγείας».

«Από τον Απρίλιο θα είμαστε πολύ καλύτερα» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

Ολόκληρο το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Συμπολίτες μου,

Πριν από λίγο ενημερώθηκα για την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών μας. Θέλησα προσωπικά να σας ανακοινώσω την απόφαση για τα νέα μέτρα και να εξηγήσω τους λόγους που μας οδήγησαν σε αυτά.

Συμπληρώνεται σχεδόν χρόνος από το ξέσπασμα της πανδημίας. Και η Ελλάδα, μαζί με ελάχιστες χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά, αντιστέκεται, μέχρι στιγμής, αποτελεσματικά στο τρίτο κύμα του Κορωνοϊού. Το δηλώνουν τα επίσημα ευρωπαϊκά στοιχεία που φέρνουν τη χώρα στην 23η θέση σε απώλειες μεταξύ των 27. Αλλά το βεβαιώνουν και οι σύνθετοι δείκτες που παρακολουθεί η δική μας Επιστημονική Επιτροπή.

Γνωρίζουμε, όμως, ότι οι επιθέσεις του Κορωνοϊού μπορεί να εκδηλωθούν αιφνιδιαστικά και με ρυθμούς εκθετικούς. Σαν τη φωτιά που απλώνεται γρήγορα και καταστροφικά. Δείτε τι έγινε στην Πορτογαλία. Γι’ αυτό, άλλωστε, κι απέναντι σε ένα φαινόμενο δυναμικό επιλέξαμε την τακτική επισκόπηση και την ευέλικτη προσαρμογή των μέτρων, ανάλογα με την πραγματική κατάσταση.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ.