UPDATE #NOW

Παγκόσμια Ημέρα Κατά Του Παιδικού Καρκίνου: Το συγκινητικό video που δείχνει τον αγώνα κάθε μικρού ήρωα


Εύα Κονδύλη

15 Φεβρουαρίου 2021

Παγκόσμια Ημέρα Κατά Του Παιδικού Καρκίνου: Το συγκινητικό video που δείχνει τον αγώνα κάθε μικρού ήρωα

Η 15η Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένη στα παιδιά - ήρωες που μάχονται ενάντια στον καρκίνο για μια ευκαιρία στη ζωή και στην παιδική ηλικία.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.

Κάθε χρόνο, περίπου 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο το 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα, ενώ στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο.

Τα ανεξήγητα συμπτώματα και «σημάδια» μπορεί να είναι πολλά και όπως στον καρκίνο ενηλίκων, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι αναγκαία.

Η εμφάνιση καρκίνου στα παιδιά αποτελεί τη δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου μετά από τα ατυχήματα, ενώ ο πιο συνηθισμένος καρκίνος είναι η λευχαιμία που αναπτύσσεται στον μυελό των οστών και η οποία ευθύνεται για το 1/3 των καρκίνων σε παιδιά.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου ένα συγκινητικό βίντεο κινουμένων σχεδίων δημιουργήθηκε από το Zombie Productions για το νοσοκομείο Cancer De Barretos στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, που φημίζεται για το επιτυχημένο έργο του στην καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου και το οποίο μετονομάστηκε σε «Νοσοκομείο της Αγάπης».

Για να δημοσιοποιήσει την νέα επωνυμία, το διαφημιστικό πρακτορείο της Βραζιλίας WMcCann δημιούργησε την σύντομη αυτή ιστορία, που δείχνει τις καταστροφικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένα παιδί στη διάγνωση καρκίνου και την έναρξη θεραπείας, καθώς και τον αντίκτυπο στην οικογένεια, τους φίλους και στους επαγγελματίες νοσοκομείων.

Όπως προβάλλεται και στο βίντεο, δεν υπάρχει καλύτερη θεραπεία ενάντια στον καρκίνο από την αγάπη, ενώ η ελπίδα, η παρουσία και η υποστήριξη που λαμβάνει ένα παιδάκι το βοηθούν να ανταπεξέλθει και να παραμείνει δυνατό, για να συνεχίσει τον αγώνα προς την δική του ελευθερία.

Δείτε το βίντεο:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr