UPDATE #NOW

Ο Βασίλης είναι ο πρώτος που κινήθηκε νομικά ενάντια σε γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη και μόλις μίλησε για την κακοποίηση του


The Jennettes

18 Φεβρουαρίου 2021

Ο Βασίλης είναι ο πρώτος που κινήθηκε νομικά ενάντια σε γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη και μόλις μίλησε για την κακοποίηση του

Ο πρώτος άνθρωπος που κινήθηκε νομικά εναντίον γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού, ο 40χρονος Βασίλης μίλησε χθες το βράδυ στην εκπομπή του Alpha «Μεσάνυχτα» και την Ελεωνόρα Μελέτη.

Στη μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναφέρεται μεταξύ άλλων πως αποπλανήθηκε από τον άνθρωπο αυτό, κακοποιήθηκε σεξουαλικά και βιάστηκε.  


Ο ίδιος αφηγήθηκε την γνωριμία του με τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη σε ηλικία μόλις 15 ετών όταν εκείνος πήγε να δει την παράσταση του με τους συμμαθητές του.


Στα παρασκήνια μετά την παράσταση όταν πήγαν όλοι να τον συγχαρούν εκείνος ξεχώρισε τον Βασίλη και του ζήτησε να κάτσει δίπλα του. Ο Βασίλης χάρηκε γιατί ήθελε να ασχοληθεί με το θέατρο και θεώρησε ότι ο συγκεκριμένος ηθοποιός είδε κάτι σε αυτόν, οπότε έκατσε και μετά την αναχώρηση των φίλων του, όταν εκείνος του έδωσε το τηλέφωνο του και του είπε να τον καλέσει.


Όπως αναφέρει στην πρώτη τους συνάντηση στο σπίτι του καλλιτέχνη, όπου εκείνος νόμιζε ότι θα μιλήσουν για το θέατρο, τον φίλησε. «Εκεί έτρεμα. Είχα σοκαριστεί, ήμουν 15 χρονών. Είχα πάει για να συζητήσω για το θέατρο και αιφνιδιάστηκα. Είχα παγώσει. Αλλά μέσα μου ένιωθα και έναν ενθουσιασμό.»


Την τρίτη φορά που τον συνάντησε πραγματοποιήθηκε η σεξουαλική κακοποίηση του. Η κατάσταση αυτή διήρκησε 4 χρόνια, κατά τα οποία εκείνος ασελγούσε πάνω του με την υπόσχεση ότι θα του χαρίσει μια λαμπρή καριέρα στο χώρο της υποκριτικής. Ο άνθρωπος αυτός ήταν ιδιαίτερα χειριστικός σύμφωνα με τον Βασίλη και βρέθηκε σε θέση να καταλάβει τον βαθμό της  κακοποίησης που είχε δεχθεί όταν έφτασε 31 ετών.


Οι περιγραφές του για το τι συνέβαινε στις συναντήσεις τους είναι ανατριχιαστικές. Ο ίδιος τον συνάντησε για τελευταία φορά όταν ήταν 19 ετών.


«Έκανα ένα πολύ μεγάλο ξέσπασμα και από την οργή μου τον αποκάλεσα παιδεραστή. Του έλεγα ότι εκμεταλλεύεσαι παιδιά, βγάζεις τη διαστροφή σου και γενικότερα του μίλησα πολύ άσχημα. Αυτός έκλαιγε κι εγώ του είπα ότι δεν τον λυπάμαι γιατί ένας παιδεραστής είναι πάντα ένας παιδεραστής. Τον παιδεραστή μου δεν τον φοβάμαι. Αυτός πρέπει να με φοβάται».


Ο Βασίλης ζει εδώ και αρκετά χρόνια στο εξωτερικό. Όπως επεσήμανε δεν τον ενδιαφέρει η δημοσιότητα αλλά το να βρουν κι άλλοι άνθρωποι την δύναμη να μιλήσουν. Ήθελε πολλά χρόνια να το κάνει άλλα ένιωθε ανίσχυρος μπροστά του, ενώ είχε αρχίσει να διαδίδει την ιστορία του για να βρει κι άλλα θύματα του ανθρώπου αυτού. Όταν έμαθε για τις αποκαλύψεις που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην χώρα μας αποφάσισε να γυρίσει και μαζί με την δικηγόρο του  Μαρία Κουρτέση να προβούν στη μήνυση του.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr