UPDATE #NOW

Aτζέντα καραντίνας: 5 προτάσεις για να περάσετε το ίδιο απολαυστικά και στο σπίτι


Σύρμα Κιουπελόγλου

12 Μαρτίου 2021

diy

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο που η επιστροφή στο σπίτι από τις 18:00 είναι αναπόφευκτη. Άλλη μία ατζέντα καραντίνας, που θα προσπαθήσει να σας δώσει κάποιες ιδέες για το πώς μπορείτε να περάσετε τον χρόνο σας με πράγματα που είναι ψυχαγωγικά, δημιουργικά, έχουν πλάκα και είναι νόστιμα. Σας μπέρδεψα; Πάμε λοιπόν να δούμε τις 5 προτάσεις που συγκέντρωσα για εσάς αυτήν την εβδομάδα. 

Θέατρο

Αγαπώ το θέατρο και θεωρώ ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με το άνοιγμα μίας αυλαίας και με την αποκάλυψη του κόσμου που κρύβεται πίσω της. Οπότε αναγκαστικά στη διάρκεια της πανδημίας μεταφέρω αυτήν μου την αγάπη online. Μία παράσταση που σκόπευα να δω στην Αθηναϊκή θεατρική σκηνή και δεν πρόλαβα ήταν η «Ιστορία χωρίς όνομα» σε σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη. Με μεγάλη μου χαρά λοιπόν έμαθα ότι έως τις 21 Μαρτίου θα είναι διαθέσιμη για online streaming. 
To έργο έχει ως θέμα τον θυελλώδη έρωτα της Πηνελόπης Δέλτα και του Ίωνα Δραγούμη και είναι η θεατρική μεταφορά του βιβλίου του Στέφανου Δάνδολου, το οποίο έχει αποσπάσει τρία βραβεία κοινού. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Τάσος Νούσιας και Μπέτυ Λιβανού. 

Πού: https://www.viva.gr/tickets/theater/streaming/istoria-xwris-onoma/

Πότε: Έως τις 21 Μαρτίου 2021

Φεστιβάλ

Το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης είναι γεγονός! Το TDF επιστρέφει, αλλά αυτήν την φορά μόνο με online προβολές. Το Φεστιβάλ δίνει πάντα κάτι από τη μαγεία του στην συμπρωτεύουσα και τώρα μπορεί να τη φέρει και στο σπίτι σας. Συνολικά 50 ντοκιμαντέρ θα προβληθούν από την Πέμπτη 4 έως την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021 μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ. Επίσης εγκαινιάζεται το νέο τμήμα για podcast, ενώ workshops και μια ανοιχτή συζήτηση για το κοινό συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του. 

Στο TDF μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο και σίγουρα κάποιο που να απαντά στα ενδιαφέροντα σας.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Πού: https://online.filmfestival.gr/

Πότε: Πέμπτη 4 έως Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

DIY

Η καραντίνα είναι σίγουρα πιο δύσκολη για τους γονείς, καθώς εκτός από τους εαυτούς τους έχουν να απασχολήσουν και τα παιδιά τους. Η ιστοσελίδα όμως που ανακάλυψα, δεν είναι ιδανική μόνο γι’αυτούς. Αν είστε εκπαιδευτικοί ή απλά δημιουργικοί άνθρωποι θα την βρείτε κι εσείς πολύ ενδιαφέρουσα. Το bits4school.com είναι ένας φοβερός διαδικτυακός χώρος γεμάτος προτάσεις και ιδέες για δραστηριότητες, κατασκευές και μαθησιακά εργαλεία. 

Περιηγηθείτε σε αυτόν και τολμήστε να φτιάξετε αποκριάτικες μάσκες ή τις δικές σας φυσικές πλαστελίνες. 

Πού: https://bits4school.com/gr/

Για καλό σκοπό

Αυτό που θα σας περιγράψω τώρα, είναι κάτι πρωτοποριακό. Πώς θα σας φαινόταν να μπορούσατε να δείτε ζωντανά τι γίνεται αυτήν την στιγμή στο Εθνικό Πάρκο Kruger της Νοτίου Αφρικής; Να παρακολουθείτε τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον και ταυτόχρονα να βοηθάτε και στην προστασία τους; Μα, φυσικά υπέροχο!

Η εταιρεία Samsung αποφάσισε να ενισχύσει τον γυναικείο οργανισμό κατά της λαθροθηρίας, Black Mamba Anti-poaching Unit με δύο διαφορετικούς τρόπους. Αρχικά τους δώρισε τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μπορούν να επικοινωνούν και να παρακολουθούν τα ζώα υπό εξαφάνιση. Δεύτερον, μετέφερε το σημαντικό έργο τους στα σπίτια εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο, κάνοντας τους ουραγούς σε αυτό. 

Αν μπείτε στη σελίδα www.wildlife-watch.com έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε κι εσείς διάφορα σημεία του πάρκου σε live streaming και να γίνετε εικονικοί δασοφύλακες, καθώς αν δείτε ή ακούσετε κάτι ύποπτο, έχετε τη δυνατότητα να ειδοποιήσετε την οργάνωση. Επίσης, αν το επιθυμείτε, μπορείτε να βρείτε εκεί και την επιλογή για να προχωρήσετε σε κάποια δωρεά. 

Πού: https://www.wildlife-watch.com 

jenny.gr

Food

Αποφάσισα να κλείσουμε αυτήν την ατζέντα γλυκά. Πόσο γλυκά; Όσο μία μεγάλη μερίδα λαχταριστούς λουκουμάδες. Ένα από τα πρώτα μαγαζιά που μου έμαθαν σε αυτήν την πόλη, τώρα έρχεται και στο σπίτι. Μιλάω φυσικά για το «Lukumades».

Σε αυτό θα βρείτε τους τέλειους λουκουμάδες τόσο στην απόλυτα παραδοσιακή εκδοχή τους με μέλι και κανέλα, όσο και στην άκρως μοντέρνα γεμιστούς με φρούτα του δάσους. Ανάμεσα τους, δεκάδες πεντανόστιμες επιλογές, γεμίσεις και καλύψεις, συνοδευτικά παγωτά και αλμυρές εκδοχές. Προσωπικοί αγαπημένοι αυτοί με την γέμιση κρέμας λεμονιού και την επικάλυψη μαύρης σοκολάτας. 

Πού: https://order.lukumades.com/authentic-greek-delights/?cat=lukumades

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr