UPDATE #NOW

Η υπόθεση δολοφονίας που είχε συγκλονίσει τη Μεγάλη Βρετανία έρχεται πάλι στο φως 10 χρόνια μετά το κλείσιμο της


The Jennettes

12 Μαρτίου 2021

υπόθεση δολοφονίας

Μία υπόθεση δολοφονίας που είχε συγκλονίσει τη Μεγάλη Βρετανία έρχεται πάλι στο φως 10 χρόνια μετά το κλείσιμο της, με την ελπίδα αυτήν τη φορά να εξιχνιαστεί. Πρόκειται για τη βίαιη δολοφονία της Penny Bell, η οποία βρέθηκε δολοφονημένη στο αυτοκίνητό της.

Η 43χρονη μητέρα δύο παιδιών μαχαιρώθηκε 50 φορές και βρέθηκε νεκρή στη θέση του οδηγού της μπλε Jaguar XJS της στον χώρο στάθμευσης μίας πισίνας στο Greenford, του δυτικού Λονδίνου, στις 6 Ιουνίου 1991.

Τριάντα χρόνια αργότερα, η κόρη της Bell έκανε μια νέα έκκληση για πληροφορίες, προσφέροντας 20.000 £. Η Μητροπολιτική Αστυνομία ζητά τώρα νέες πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη σύλληψη και δίωξη του δολοφόνου της Bell.

«Οποιαδήποτε πληροφορία θα μας άλλαζε τη ζωή ως οικογένεια και ένα αποτέλεσμα θα σήμαινε ότι τελικά θα μπορούσαμε να βρούμε το κλείσιμο που χρειαζόμαστε.».

Παρόλο που δεν εντοπίστηκαν μάρτυρες μεταξύ των ατόμων που ανέκριναν όταν ανακαλύφθηκε το σώμα της Bell, ένας νέος μάρτυρας επικοινώνησε με την αστυνομία τον Ιανουάριο του 2019 με κάποιες πληροφορίες, δήλωσε η Ντετέκτιβ Αρχιφύλακας Susan Stansfield, της Μητροπολιτικής αστυνομίας. Ο μάρτυρας είπε ότι είδε έναν άντρα με το εσώρουχό του, ο οποίος φαινόταν βρεγμένος, να περπατά κατά μήκος της γέφυρας για πεζούς πάνω από την A40 Western Avenue στο Greenford, την ημέρα της δολοφονίας της κυρίας Bell. Τον περιέγραψε ως μαυρισμένο, στις αρχές της δεκαετίας των 30, ψηλό, με κοντά καστανά μαλλιά. Φορούσε μπλε ριγέ μποξεράκι, ένα άσπρο μπλουζάκι, ένα χοντρό βραχιόλι με αλυσίδες και έφερε ένα σακίδιο.

Η Bell ήταν συνεργάτης σε ένα επιτυχημένο γραφείο απασχόλησης που εδρεύει στο Kilburn, στο βόρειο Λονδίνο. Την περίοδο του θανάτου της, επέβλεπε τις οικοδομικές εργασίες στο σπίτι της στο Denham Buckinghamshire, όπου ζούσε με τον σύζυγό της, Alistair, και τα δύο παιδιά της. Επέλεγε δείγματα ξύλου και ταπετσαρίας για την κρεβατοκάμαρά της. Ένα δείγμα ταπετσαρίας βρέθηκε στην κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου και κάτω από το σώμα της Bell. Πιστεύεται ότι το δείγμα ήταν ήδη ανοιχτό πριν από την επίθεση.

Την ημέρα του θανάτου της, η Bell είχε φύγει από το σπίτι στις 9.40 π.μ., λέγοντας στους οικοδόμους ότι είχε καθυστερήσει για το ραντεβού της στις 9.50 π.μ. Ωστόσο, το ραντεβού δεν είχε καταγραφεί στο ημερολόγιό της, το οποίο ήταν ασυνήθιστο, και δεν αποδείχθηκε ποτέ το με ποιον έπρεπε να συναντηθεί.

Όταν βρέθηκε το σώμα της, ήταν προφανές ότι δεν είχε κλαπεί τίποτα από την γκρίζα τσάντα της. Τρεις μέρες πριν από τη δολοφονία της, η Bell απέσυρε £ 8.500 από τον κοινό τραπεζικό λογαριασμό με τον σύζυγο της, αλλά η αστυνομία δεν ανακάλυψε ποτέ γιατί το έκανε και τα χρήματα δεν βρέθηκαν ποτέ.

Η Stansfield ζήτησε από τους ανθρώπους να παρουσιάσουν νέες πληροφορίες όπως έκανε ο μάρτυρας του 2019. Συγκεκριμένα είπε, «Είδατε επίσης κάτι περίεργο εκείνη τη στιγμή που τώρα νομίζετε ότι είναι συνδεδεμένο; Ή είδατε επίσης αυτόν τον άντρα με εσώρουχό και δεν το είχατε σκεφτεί; Εάν ναι, πρέπει να σας μιλήσουμε το συντομότερο δυνατό.».

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr