UPDATE #NOW

Ronald DeFeo: Ο άνθρωπος που καταδικάστηκε για τον φόνο της οικογένειας του πέθανε στα 69


17 Μαρτίου 2021

Ronald DeFeo

Ο Νεοϋορκέζος που καταδικάστηκε γιατί δολοφόνησε τα αδέρφια και τους γονείς του το 1974 και στη συνέχεια έδωσε την έμπνευση για το franchise «Amityville Horror» πέθανε στα 69 του. 

Ο Ronald DeFeo κατέληξε την Παρασκευή στο Albany Medical Center. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τη φυλακή στα βουνά Catskill στις 2 Φεβρουαρίου, όπως επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι της κρατικής φυλακής. Η αιτία του θανάτου του δεν έγινε γνωστή. Οι αξιωματούχοι δεν αποκάλυψαν τον λόγο που ο DeFeo νοσηλεύτηκε, επικαλούμενοι τους νόμους περί απορρήτου. 

Ο DeFeo έκτιε ποινή 25 ετών σε ισόβια για τον πυροβολισμό και τη δολοφονία των γινιών του και των τεσσάρων αδελφών του καθώς κοιμόταν στα κρεβάτια τους.

Ένα χρόνο μετά τις δολοφονίες, ο George και η Kathy Lutz μετακόμισαν στο σπίτι της οικογένειας DeFeo. Σύμφωνα με πληροφορίες, άντεξαν μόνο 28 ημέρες εκεί, ισχυριζόμενοι ότι παρατήρησαν παραφυσική δραστηριότητα, όπως περίεργους θορύβους, φωνές και πράσινη γλίτσα να βγαίνει από τους τοίχους. Οι εμπειρίες τους ενέπνευσαν το μυθιστόρημα του 1976 «The Amityville Horror: A True Story», το οποίο μετατράπηκε σε ταινία τρόμου το 1979 και επανακυκλοφόρησε το 2005 με πρωταγωνιστή τον Ryan Reynolds.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του, ο DeFeo προσπάθησε να επικαλεστεί ως υπερασπιστική γραμμή τη παραφροσύνη, δηλώνοντας ότι είχε ακούσει φωνές στο σπίτι που τον ενθάρρυναν να δολοφονήσει την οικογένειά του.

Μετά την αρχική του καταδίκη, ο DeFeo προχώρησε και σε μία δεύτερη αποτυχημένη δίκη το 1992, όπου ισχυρίστηκε ότι η αδερφή του πυροβόλησε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του πριν την πυροβολήσει εκείνος. 

jenny.gr

Μέσα στα χρόνια, το σπίτι έχει πουληθεί αρκετές φορές, συμπεριλαμβανομένης και της πιο πρόσφατης το 2016 όταν κυκλοφόρησε στην αγορά για 850.000 $. Εκείνη την εποχή, ο μεσίτης Gerald O'Neill έλεγε στους ενδιαφερόμενους ότι τοπικά, η ιστορία ήταν γνωστή ως «The Amityville Hoax» και ήταν κατασκευασμένη προς πιθανή υπεράσπιση του γιου που σκότωσε την οικογένεια του με τη δικαιολογία ότι ήταν σε δαιμονική άμυνα. 

Ο George Lutz είπε στο ABC News το 2006 ότι ορισμένες σκηνές στο βιβλίο και την ταινία, ανάμεσα στις οποίες και αυτή με την πράσινη γλίτσα, ήταν αρκετά διανθισμένες. 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr