UPDATE #NOW

Teen Vogue: Παραιτήθηκε η νέα αρχισυντάκτρια εξαιτίας παλιών ρατσιστικών δηλώσεων


The Jennettes

19 Μαρτίου 2021

Teen Vogue: Παραιτήθηκε η νέα αρχισυντάκτρια εξαιτίας παλιών ρατσιστικών δηλώσεων
Η Alexi McCammond, η οποία αναμενόταν να ξεκινήσει ως αρχισυντάκτρια του Teen Vogue την επόμενη εβδομάδα, παραιτήθηκε εν μέσω μιας καταιγίδας διαμαρτυριών για ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια

Η Alexi McCammond, η οποία αναμενόταν να ξεκινήσει ως αρχισυντάκτρια του Teen Vogue την επόμενη εβδομάδα, παραιτήθηκε εν μέσω μιας καταιγίδας διαμαρτυριών για ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια που έκανε στα κοινωνικά μέσα κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων.

Η 27χρονη McCammond θεωρήθηκε ως ανερχόμενο αστέρι που κάλυψε την προεδρική εκστρατεία του Joe Biden πέρυσι για το Axios. Το 2019, η Εθνική Ένωση Μαύρων Δημοσιογράφων την ονόμασε «Αναδυόμενη Δημοσιογράφο» της χρονιάς.

Αλλά λίγο μετά την ανακοίνωση της Conde Nast (ο εκδοτικός όμιλος της Vogue) για την πρόσληψή της να ηγηθεί του εμβληματικού εφηβικού περιοδικού της, εμφανίστηκαν στο προσκήνιο διαγεγραμμένα tweets από τις ημέρες της στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο πριν από μια δεκαετία.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, πάνω από 20 στελέχη της Teen Vogue κυκλοφόρησαν μια επιστολή προς την επικεφαλή της Conde Nast, Anna Wintour και τον διευθύνοντα σύμβουλο Roger Lynch, καταγράφοντας την απογοήτευσή τους.

«Τα προηγούμενα tweets μου επισκίασαν τη δουλειά που έχω κάνει για να επισημάνω τους ανθρώπους και τα θέματα που με ενδιαφέρουν - ζητήματα που η Teen Vogue έχει εργαστεί ακούραστα για να μοιραστεί με τον κόσμο - και έτσι η Conde Nast και εγώ αποφασίσαμε να χωρίσουμε τους δρόμους μας», είπε η McCammond σε δήλωση της Πέμπτης, επιβεβαιώνοντας την παραίτησή της.

Μεταξύ των ρατσιστικών tweets, έγραψε για το «πώς να μην ξυπνήσει με ασιατικά μάτια» μετά από πάρτι στο κολέγιο, ενώ σε ένα άλλο σχόλιο παραπονέθηκε για έναν «ηλίθιο Ασιάτη» βοηθό καθηγητή που της είχε δώσει κακό βαθμό σε ένα διαγώνισμα χημείας.

Η McCammond, η οποία είχε ζητήσει συγγνώμη όταν διέγραψε τα προσβλητικά tweets το 2019, εξέδωσε μακρύτερες συγγνώμες στο προσωπικό την περασμένη εβδομάδα σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει το φορτισμένο πολιτικό κλίμα γύρω από την αντι-ασιατική προκατάληψη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TODAY (@todayshow)

Η Conde Nast είπε ότι γνώριζε τα tweets και ότι τα στελέχη ήταν ικανοποιημένα με τις προηγούμενες συγγνώμες της. Σε ένα υπόμνημα, ο επικεφαλής του Conde Nast, Stan Duncan, δήλωσε ότι η McCammond ήταν «απλή και διαφανής» σχετικά με τις δηλώσεις της.

«Δεδομένης της προηγούμενης αναγνώρισής της για αυτές τις δημοσιεύσεις και των ειλικρινών συγγνώμη της, εκτός από το αξιοσημείωτο έργο της στη δημοσιογραφία που ανυψώνει τις φωνές των περιθωριοποιημένων κοινοτήτων, ανυπομονούσαμε να την καλωσορίσουμε στην κοινότητά μας», έγραψε ο Duncan.

«Επιπλέον, ήμασταν ελπιδοφόροι ότι η Alexi θα γινόταν μέλος της ομάδας μας για να παρέχει προοπτική και διορατικότητα που υποεκπροσωπούνται σε όλα τα μέσα ενημέρωσης», πρόσθεσε.

Ωστόσο, η εταιρεία έκρινε σοβαρά την οργή που προκάλεσαν οι παρατηρήσεις όταν εμφανίστηκαν ξανά στα κοινωνικά μέσα, δύο χρόνια αφότου τα διέγραψε και 10 χρόνια μετά την πρώτη γραφή τους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada)

Η Αμερικανική Αμερικανική Δημοσιογραφική Εταιρεία κάλεσε την Conde Nast να ανακαλέσει την προσφορά εργασίας της. Αυτή την εβδομάδα, οι δολοφονίες στα σπα της πολιτείας Georgia, στις οποίες δολοφονήθηκαν οκτώ άτομα περιλάμβαναν έξι Ασιάτισσες γυναίκες, κράτησαν το θέμα της αντι-ασιατικής βίας στην κορυφή του κύκλου ειδήσεων.

«Ένας στους δέκα από εμάς στο Condé Nast στις Η.Π.Α. είναι Ασιάτης και ως εταιρεία, στεκόμαστε αλληλέγγυα με τις ασιατικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Lynch στους υπαλλήλους σε ένα σημείωμα την Τετάρτη. «Απορρίπτουμε το μίσος, τον ρατσισμό, την αδικία, τον εκφοβισμό και κάθε είδους βία».

Στο tweet της που ανακοίνωσε την απόσυρσή της, η McCammond ζήτησε ξανά συγγνώμη. «Δεν έπρεπε να είχα γράψει αυτά τα tweets και έχω αναλάβει την πλήρη ευθύνη για αυτό. Κοιτάζω τη δουλειά και την ανάπτυξή μου τα τελευταία χρόνια και διπλασίασα τη δέσμευσή μου να αναπτυχθώ τα επόμενα χρόνια τόσο ως άτομο όσο και ως επαγγελματίας».

Δείτε ακόμη:

10 σουρεαλιστικές εικονογραφήσεις της σημερινής κοινωνίας 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr