UPDATE #NOW

Ξενοδοχείο με πολικές αρκούδες άνοιξε στην Κίνα προκαλώντας την οργή ακτιβιστών


The Jennettes

23 Μαρτίου 2021

πολικές αρκούδες

Το πρώτο ξενοδοχείο με πολικές αρκούδες, άνοιξε τις πόρτες του στην Κίνα νωρίτερα μέσα στον μήνα με πλήρεις κρατήσεις από επισκέπτες, παρά το γεγονός ότι πυροδότησε οργή μεταξύ των ακτιβιστών ζώων.

Το αξιοθέατο, μέρος του θεματικού πάρκου Harbin Polarland στην κινεζική επαρχία Heilongjiang, προσφέρει 24/7 θέα στις πολικές αρκούδες και διαθέτει 21 δωμάτια που βλέπουν στο εσωτερικό περιβάλλον των αρκούδων, σύμφωνα με το Reuters.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που μοιράζονται στο Twitter από κινεζικά κρατικά μέσα δείχνουν τις πολικές αρκούδες σε χώρους, που διαθέτουν τεχνητό πάγο και μικρές πισίνες νερού. 

Οι εικόνες προκάλεσαν την αντίδραση ακτιβιστών σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι επέκριναν το ξενοδοχείο για τη διατήρηση των αρκούδων σε κλειστούς χώρους. «Οι πολικές αρκούδες ανήκουν στην Αρκτική, όχι σε ζωολογικούς κήπους ή γυάλινα κουτιά σε ενυδρεία και σίγουρα όχι σε ξενοδοχεία. Οι πολικές αρκούδες είναι ενεργές για έως και 18 ώρες την ημέρα στη φύση, σε περιοχές που μπορούν να εκτείνονται σε χιλιάδες μίλια, όπου απολαμβάνουν μια πραγματική ζωή.», δήλωσε ο Jason Baker, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της ομάδας δικαιωμάτων ζώων PETA στο Reuters. 

Τα κενά στο νόμο της Κίνας για την προστασία της άγριας ζωής επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να εκμεταλλεύονται ζώα χωρίς καμία ανησυχία για την καλή διαβίωσή τους.

Ωστόσο, παρά τις αντιδράσεις, το Harbin Polarland επέμεινε ότι το αξιοθέατο είναι ασφαλές και αποδεκτό για τις αρκούδες. Ο Yang Liu, εκπρόσωπος Τύπου της Harbin Polarland, είπε στο Reuters ότι ο εσωτερικός χώρος είναι μόνο μέρος του συνολικού περιβάλλοντος των αρκούδων και ότι αφήνονται σε εξωτερικούς χώρους όταν το επιτρέπει η θερμοκρασία και η ποιότητα του αέρα. Ο Liu είπε επίσης ότι τα δωμάτια στο ξενοδοχείο κυμαίνονται από 1.888 έως 2.288 γιουάν (290.10 $ έως 351.56 $) ανά διανυκτέρευση και ότι το ενδιαφέρον είναι πολύ υψηλό.
 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr