UPDATE #NOW

Aτζέντα καραντίνας: 5 προτάσεις για να περάσετε το ίδιο απολαυστικά και στο σπίτι


Σύρμα Κιουπελόγλου

26 Μαρτίου 2021

γυναίκα στο σπίτι

Μπήκαμε επιτέλους στην άνοιξη, η διάθεση φτιάχνει και γίνεται όλο και πιο δύσκολο να απαρνηθούμε τις βόλτες και να κλειστούμε από νωρίς στο σπίτι. Ωστόσο ελπίζοντας ότι αυτή θα είναι η τελευταία μας προσπάθεια συγκέντρωσα για άλλη μία εβδομάδα ενδιαφέρουσες προτάσεις για να κυλήσει ο χρόνος γρηγορότερα. 

Θέατρο

Το θεατρικό έργο «Φυλές» σε σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά ανεβαίνει σε online streaming για τρεις μόνο ημέρες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου. 

Το πολυβραβευμένο έργο της Νίνα Ρέιν πραγματεύεται την απουσία ενσυναίσθησης ακόμα κι ανάμεσα στους πιο στενούς ανθρώπινους δεσμούς, τα όρια της λεκτικής επικοινωνίας και την ανάγκη να ανήκεις σε μια φυλή παρά τα όποια αδιέξοδά της. Τι γίνεται όταν ένας κωφός μεγαλώνει μέσα σε μία οικογένεια που αρνείται την ιδιαιτερότητα τους;

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Μανώλης Μαυροματάκης, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Μάνος Καρατζογιάννης, Βασιλική Τρουφάκου και Ελένη Μολέσκη

Πότε: 27 με 29 Μαρτίου 2021 στις 19:00

Που: https://www.viva.gr/tickets/theatre/streaming/fyles/

Μουσείο

Την περίοδο της πανδημίας πολλά μουσεία και γκαλερί άνοιξαν διαδικτυακά τις πύλες τους και επέτρεψαν σε ανθρώπους από όλα τα μήκη και πλάτη της γης να τα επισκεφτούν με μερικά μόνο κλικ. Ένα από αυτά είναι και το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. 

Στην ιστοσελίδα του θα βρείτε τη δυνατότητα του online tour. Αδράξτε την λοιπόν και επισκεφθείτε τα δωμάτια και τις γκαλερί του μουσείου, θαυμάστε την αρχιτεκτονική του παλατιού και απολαύστε τη θέα!

Που: https://www.louvre.fr/en/online-tours

Φεστιβάλ

Τι γυρεύει ένας Ολυμπιονίκης σε ένα φεστιβάλ επιστήμης και τι γνωρίζουν οι αγαπημένοι μας YouTubers για το σύμπαν; Ποια είναι τα μεγαλύτερα νεαρά ταλέντα του STEM στην Ελλάδα και πώς δημιουργούνται οι επιστήμονες του μέλλοντος;

Αυτές και άλλες πολλές ερωτήσεις θα απαντηθούν στο Athens Science Festival 2021. Το μεγαλύτερο φεστιβάλ επιστήμης επιστρέφει σε ζωντανή μετάδοση από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να παρουσιάσει στους διαδικτυακούς του επισκέπτες συναρπαστικές live ομιλίες, εντυπωσιακά πειράματα, Celebrity Science, τον τελικό STEM STARS GREECE και προβολές βραβευμένων ντοκιμαντέρ.

Ανάμεσα στους λαμπερούς καλεσμένους η Μικρή Ολλανδέζα, ο Λευτέρης Πετρούνιας και η βραβευμένη με Oscar Elena Andreicheva.

Μην ξεχάσω να αναφέρω ότι το φεστιβάλ στοχεύει τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους φίλους και σε αυτό θα βρείτε και πολλά εργαστήρια, παιχνίδια και πειράματα για παιδιά.

Πότε: 27 έως τις 29 Μαρτίου 2021

Που: https://jenny.gr/update/whats-new/376394/athens-science-virtual-festival-2021-i-epohi-ton-iroon

jenny.gr

Συναυλία

Αυτό που σίγουρα μπορεί να μας ανεβάσει την διάθεση είναι η μουσική. Και πόσο μάλλον η μουσική του συγκροτήματος Gadjo Dilo που θα κατακλύσει την κεντρική σκηνή του Gazarte και τα σπίτια μας. Οι gypsy jazz ήχοι του συγκροτήματος θα μας ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο μέσα από μία οθόνη και τη live streaming συναυλία τους. 

Αν θέλετε να ξεσκάσετε συντονιστείτε το Σάββατο το βράδυ και χορέψτε μαζί τους έστω κι αν είναι από μακριά. 

Πότε: Σάββατο 27 Μαρτίου στις 21:00

Που: https://www.viva.gr/tickets/music/streaming/gadjo-dilo/

Βιβλίο

Σήμερα δεν θα σας προτείνω ένα βιβλίο αλλά μία ολόκληρη βιβλιοθήκη! Μία «Ανοικτή Βιβλιοθήκη» γεμάτη βιβλία για όλες τις ηλικίες και τα γούστα σας περιμένει στο openbook.gr και μάλιστα εντελώς δωρεάν. 

Διαλέξτε κατηγορία, βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει και κατεβάστε το στη μορφή που σας βολεύει. Α! Για εσάς που τα προτιμάτε μπορείτε να βρείτε και αρκετά audio books. 

Που: https://www.openbook.gr/

jenny.gr

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr