UPDATE #NOW

Γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν roller blading και skating την εποχή της πανδημίας


The Jennettes

2 Απριλίου 2021

Γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν roller blading και skating την εποχή της πανδημίας
Tα retro hobbies είναι η νέα μανία στην εποχή της πανδημίας

Κατά μήκος των σχεδόν άδειων δρόμων, μέσα σε κενές θέσεις στάθμευσης και ακόμη και μέσα στις πόλεις που για ένα διάστημα έφτασαν να θυμίζουν φαντάσματα κατά την διάρκεια της πανδημίας, μια «τρέλα» επιστρέφει: το roller blading.

Το ενδιαφέρον αναζήτησης της Google για τα ρετρό υποδήματα με ρόδες  άρχισε να αυξάνεται τον Μάρτιο. Ένα χόμπι που χρονολογείται από τη Παγκόσμια οικονομική ύφεση του 1929 και αναζωογονήθηκε ξανά στη δεκαετία του '70, το roller-skating σημαίνει ολίσθηση με κάθε πόδι ισορροπημένο πάνω σε δύο σετ τροχών. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα inline skates ή blades, των οποίων οι τροχοί είναι τοποθετημένοι σε ευθεία γραμμή.

jenny.gr

Δεν είναι τυχαίο που το roller-skating, blading και skateboarding - όλα τα σόλο αθλήματα που επίσης αποτελούν εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς - έχουν απογειωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με κλειστά γυμναστήρια και περιορισμένες τις κοινωνικές συγκεντρώσεις περιορισμένες, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφάσισαν να στραφούν σε retro hobbies για την καθημερινή τους άσκηση, δένοντας ένα ζευγάρι πατίνια και προκαλώντας έλλειψη στις μπότες με ρόδες.

Aυτή η δραστηριότητα είναι μια εκπληκτική προπόνηση που καίει θερμίδες, όμως είναι ευγενική με τις αρθρώσεις. Αυτό σημαίνει ότι κάνοντας πατίνια μπορείτε να απολαύσετε μια κίνηση που μοιάζει πολύ με εκείνη του τρεξίματος ή του χορού χωρίς τις σκληρές επιπτώσεις.

Επιπλέον γυμνάζει χέρια πόδια και γλουτούς!

Η ζήτηση έχει αυξηθεί, με πολλούς fans να εμπνέονται από viral βίντεο που έχουν πλημμυρίσει το Instagram και το TikTok από την έναρξη της πανδημίας.

Η σημερινή αυτή μανία για κίνηση πάνω σε ρόδες απέχει πολύ από τους inline αγώνες rollerblade αγώνες της δεκαετίας του 1980, αλλά η αίσθηση νοσταλγίας έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανανεωμένη δημοτικότητα του skating.

Τους τελευταίους 12 μήνες, οι αναζητήσεις Google για "πατίνια" έχουν υπερδιπλασιαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, κυρίως από γυναίκες ηλικίας 25-55 ετών, με τους πωλητές οι οποίοι βλέπουν τα ράφια τους να αδειάζουν να δίνουν την απάντηση: "Πολλά σπορ απελευθερώνουν ενδορφίνες, αλλά δεν υπάρχει τίποτα σαν το πατινάζ."

Και μοιάζει να έχουν δίκιο. Πέρα από το γεγονός ότι αποτελούν καλή άσκηση για όλο το μυϊκό σύστημα, το roller skating φαντάζει απόλυτα απελευθερωτικό.

jenny.gr

Με την αίσθηση, ελευθερίας, χαράς και ανεμελιάς να μας έχουν λείψει όσο τίποτα άλλο από το ξέσπασμα της πανδημίας και μετά, δεν αποτελεί έκπληξη η ανάγκη για κάτι διαφορετικό. Ένα εναλλακτικό άθλημα και χόμπι που τα συνδυάζει όλα και σε κάνει να αισθάνεσαι σαν μικρό παιδί. 

Και τι καλύτερη ιδέα από το να φορέσετε κράνος και επιγονατίδες και να δοκιμάσετέ με την κολλητή σας στο πάρκο ένα Σαββατοκύριακο!