UPDATE #NOW

Ένα άγαλμα της Greta Thunberg προκάλεσε αντιδράσεις σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας


The Jennettes

2 Απριλίου 2021

Ένα άγαλμα της Greta Thunberg προκάλεσε αντιδράσεις σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας

Ένα άγαλμα της Greta Thunberg ύψους 24.000£ εγκατεστημένο στο πανεπιστήμιο του Wichester προκάλεσε θυμό μεταξύ φοιτητών που το χαρακτήρισαν «έργο ματαιοδοξίας».

Το Πανεπιστήμιο του Winchester πιστεύει ότι είναι το πρώτο γλυπτό σε αληθινό μέγεθος ζωής της Σουηδής περιβαλλοντικής ακτιβίστριας. Όμως η ένωση των φοιτητών είπε ότι τα χρήματα θα μπορούσαν να είχαν δαπανηθεί καλύτερα.

Το πανεπιστήμιο απάντησε ότι «δεν εκτράπηκαν χρήματα» από την υποστήριξη φοιτητών ή το προσωπικό για το έργο.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Φοιτητών του Winchester Megan Ball χαρακτήρισε την Thunberg ως «φανταστικό πρότυπο για όλους, ως κάποια που μιλά δυνατά και περήφανα για σημαντικά παγκόσμια θέματα», αλλά η ένωση «δεν μπορεί να υποστηρίξει το γλυπτό».

Είπε: «Είμαστε σε μια χρονιά Covid, πολλοί μαθητές δεν είχαν πραγματικά πρόσβαση στην πανεπιστημιούπολη, πολλοί από αυτούς προσπαθούν να σπουδάσουν από το διαδίκτυο και χρειάζονται απόλυτα υποστήριξη.

Ζητούμε από το πανεπιστήμιο να αντιστοιχίσει το κόστος του αγάλματος δεσμεύοντας 23.760£ σε πρόσθετη χρηματοδότηση σε υπηρεσίες υποστήριξης φοιτητών σε όλη την πανεπιστημιούπολη.

Τους παροτρύνουμε να αντιμετωπίσουν δημόσια τα κρίσιμα ζητήματα που επισημαίνουν οι μαθητές και να παρέχουν μια διαφανή ανάλυση της πρόσθετης και της υπάρχουσας οικονομικής υποστήριξης».

Η Ένωση φοιτητών του Πανεπιστημίου του Winchester πέρασε επίσης μια πρόταση που περιγράφει το άγαλμα ως «σχέδιο ματαιοδοξίας».

Ο αναπληρωτής καγκελάριος του πανεπιστημίου, καθηγητής Joy Carter, δήλωσε: «Δεν διατέθηκαν χρήματα από την υποστήριξη φοιτητών ή από το προσωπικό για τη χρηματοδότηση του έργου. Tο πανεπιστήμιο έχει δαπανήσει φέτος 5,2 εκατομμύρια λίρες για την υποστήριξη των φοιτητών».

Ενώ σε ένα email σε φοιτητές, το πανεπιστήμιο πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι το άγαλμα θα γίνει σύμβολο της «δέσμευσής του για την καταπολέμηση του κλίματος και της οικολογικής έκτακτης ανάγκης».

«Η Greta είναι μια νεαρή γυναίκα που, παρά τις δυσκολίες στη ζωή της, έχει γίνει ηγετική περιβαλλοντική ακτιβίστρια. Ως πανεπιστήμιο, για τη βιωσιμότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη, είμαστε περήφανοι που τιμάμε αυτή την νεαρή γυναίκα με αυτόν τον τρόπο».

«Γνωρίζουμε ότι πολλοί την θεωρούν αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Ως πανεπιστήμιο καλωσορίζουμε τις επικριτικές συζητήσεις.

Ελπίζουμε ότι το άγαλμά της θα βοηθήσει να εμπνεύσει την κοινότητά μας, υπενθυμίζοντας ότι ανεξάρτητα από το τι μας ρίχνει η ζωή, μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο. Αυτό είναι ένα μήνυμα που θέλουμε να ακούσουν όλοι οι μαθητές μας και όλοι οι νέοι», ανέφερε στη δήλωση του το πανεπιστήμιο.

Δείτε ακόμη:

10 σουρεαλιστικές εικονογραφήσεις της σημερινής κοινωνίας 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr