UPDATE #NOW

Συγκλονίζουν οι καταγγελίες αθλητών της ενόργανης : «Προπονητές μας κακοποιούσαν σεξουαλικά και μας βασάνιζαν επί χρόνια»


7 Απριλίου 2021

Συγκλονίζουν οι καταγγελίες αθλητών της ενόργανης : «Προπονητές μας κακοποιούσαν σεξουαλικά και μας βασάνιζαν επί χρόνια»

Με επιστολή τους στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό 22 αθλητές καταγγέλλουν σεξουαλικές παρενοχλήσεις και βίαιες συμπεριφορές

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις από 22 αθλήτριες και αθλητές της ενόργανης γυμναστικής για σεξουαλική παρενόχληση και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας τους που βίωσαν από παράγοντες του αθλήματος.

Με επιστολή που έστειλαν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρονται σε συστηματική σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία και ζητούν την παρέμβασή τους.

Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών» τα περιστατικά που καταγγέλλονται ξεκινούν από το 1985 και καλύπτουν διαφορετικές χρονικές στιγμές με τους αθλητές να χαρακτηρίζουν ως διαχρονικό κοινό μυστικό τις προπονητικές μεθόδους που «έφταναν στο όριο του βασανισμού με σωματικές τιμωρίες, υποχρεωτικές νηστείες, ψυχολογική κακοποίηση και εξευτελισμούς, μέχρι και σεξουαλικές παρενοχλήσεις».

«Άρπαζαν από τα μαλλιά κοριτσάκια...»

Στην επιστολή τους αναφέρεται: «Οι προπονητές για να συνετίσουν τους αθλητές - τριες τους χτυπούσαν με σφαλιάρες στο πρόσωπο και στο σώμα, καθώς επίσης με κλωτσιές, σπρωξίματα και κάθε είδους άλλα χτυπήματα. Άρπαζαν από τα μαλλιά τα κοριτσάκια και τα έσερναν από το σημείο προσγείωσης μέχρι το σημείο εκκίνησης για να επαναλάβουν το πρόγραμμά τους, ενώ αυτά έκλαιγαν ασταμάτητα».

Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα καταγγέλλουν, κάποιοι προπονητές ανάγκαζαν αθλητές να χτυπούν τους συναθλητές τους. «Πολλοί από εμάς φτάσαμε στο σημείο να εκτελούμε ασκήσεις ακόμα και με σπασμένα πόδια και χέρια, γεγονός που μας οδήγησε σε μεγαλύτερους τραυματισμούς και πολύ σοβαρά προβλήματα», σημειώνεται.

Επίσης, τονίζεται ότι οι προπονητές πετούσαν αντικείμενα στα παιδιά, ενώ είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στην διατροφή τους, ενώ κάποιοι αθλητές, είχαν φτάσει στο σημείο να τρώνε την οδοντόκρεμα διότι δεν άντεχαν την πείνα και να ψάχνουν ακόμα και σε κάδους σκουπιδιών στα ξενοδοχεία όπου διέμεναν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr